Μισθώσεις Ακινήτων

Διαχείριση Κτιρίων

Περισσότερα


ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΚΤΙΡΙΩΝ ΜΕΛΩΝ ΠΟΜΙΔΑ - INTERAMERICAN

Τώρα η ΠΟΜΙΔΑ σε συνεργασία με την INTERAMERICAN προσφέρει στα μέλη της ένα μοναδικό πρόγραμμα ομαδικής ασφάλισης των κτιρίων τους με ασυναγώνιστο κόστος, πληρέστατες καλύψεις & άμεση καταβολή της αποζημίωσης!
Υπολόγισε ασφάλιστρα για:Πληροφορίες:
Γρ. Ασφάλισης Κτιρίων ΠΟΜΙΔΑ, Σοφοκλέους 15 & Αιόλου, Αθήνα τηλ. 210-323040

Eγγραφή Ασφαλιζομ. Μελών από το διαδίκτυο Interamerican

MAIN PAGE

TΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΑΝΑΦΟΡΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΑΚΙΝΗΤΑ ΣΤΟ Ν. ΑΧΑΪΑΣ.

05-12-2007 13:05:24 TΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΑΝΑΦΟΡΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΑΚΙΝΗΤΑ ΣΤΟ Ν. ΑΧΑΪΑΣ.

Δυστυχώς τα προβλήματα στο νομό μας δεν τελειώνουν. Είναι ευτυχές βέβαια ότι κάποια λύνονται, πλην όμως συνεχώς εμφανίζονται καινούργια.
Το μέγα πρόβλημα του Δήμου Πατρέων που λέγεται ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ, συνεχίζει να μας απασχολεί, χωρίς να παραγνωρίζουμε το γεγονός ότι τα πράγματα έχουν βελτιωθεί κατά πολύ, πλην όμως η ταλαιπωρία, η γραφειοκρατία και η καθυστέρηση συνδέθηκε άρρηκτα με την λειτουργία του και με την ζωή μας. Ελπίζουμε ότι ως πιλοτικός Δήμος που ανέλαβε το αρχικό βάρος, με την εμπειρία μας και τους αγώνες μας να έχουμε συμβάλει ώστε οι άλλοι Δήμοι στους οποίους θα εφαρμοστεί το Εθνικό Κτηματολόγιο στην συνέχεια να αποφύγουν την δυσλειτουργία που αντιμετωπίσαμε εμείς.

Η εφαρμογή του σχεδίου πόλεως και η καταβολή αποζημιώσεων για την διάνοιξη των δρόμων και την τακτοποίηση των οικοπέδων από την πλευρά του Δήμου Πατρέων αποτελεί ένα ακόμα σοβαρό πρόβλημα πλην όμως σε συνάντηση που είχαμε με τον Δήμαρχο κ. Φούρα μας ανακοίνωσε ότι ένα μεγάλο κονδύλι θα διατεθεί άμεσα γι’ αυτό το σκοπό στο Δήμο μας.

Για ποικιλία όμως ήρθε πρόσφατα και η αναδρομική είσπραξη του Τέλους Ακίνητης περιουσίας, που από το έτος 1997 είχε διακοπεί η είσπραξή του λόγω προβλημάτων στα μηχανογραφικά συστήματα του Δήμου. Σήμερα λοιπόν έχοντας παραγραφεί η απαίτηση του Δήμου για τα έτη από το 1998 μέχρι το έτος 2002, ο Δήμος Πατρέων ζητά να καταβληθεί το ΤΑΠ για τα μη ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα για τα έτη 2003 έως 2006, μέχρι την 3/12/2007. Στην συνέχεια ο δήμος έχει αποφασίσει ότι θα επιβάλει πρόστιμο, πλην όμως η δική μας προσπάθεια και οι επαφές που είχαμε με τους αρμοδίους φορείς και με την υπεύθυνη Αντιδήμαρχο κ. Κουμπουρλή κατατείνει στο να δoθεί παράταση. Πάντως όσοι λαμβάνουν τις σχετικές ειδοποιήσεις και των οποίων τα ακίνητα έχουν ήδη οικοδομηθεί θα πρέπει να προσέρχονται στο Δήμο για να το δηλώσουν ώστε να τους απαλλάξουν, δεδομένου ότι ήδη το ΤΑΠ πληρώνεται μέσω της ΔΕΗ. Ιδιαίτερη προσοχή θα πρέπει να δoθεί στα ακίνητα που έχουν οικοδομηθεί πλην όμως υπάρχει υπόλοιπο συντελεστή Δόμησης, για τον οποίο οφείλεται ΤΑΠ.