Μισθώσεις Ακινήτων

Διαχείριση Κτιρίων

Περισσότερα


ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΚΤΙΡΙΩΝ ΜΕΛΩΝ ΠΟΜΙΔΑ - INTERAMERICAN

Τώρα η ΠΟΜΙΔΑ σε συνεργασία με την INTERAMERICAN προσφέρει στα μέλη της ένα μοναδικό πρόγραμμα ομαδικής ασφάλισης των κτιρίων τους με ασυναγώνιστο κόστος, πληρέστατες καλύψεις & άμεση καταβολή της αποζημίωσης!
Υπολόγισε ασφάλιστρα για:Πληροφορίες:
Γρ. Ασφάλισης Κτιρίων ΠΟΜΙΔΑ, Σοφοκλέους 15 & Αιόλου, Αθήνα τηλ. 210-323040

Eγγραφή Ασφαλιζομ. Μελών από το διαδίκτυο Interamerican

MAIN PAGE

Νέες αντικειμενικές τιμές στα εκτός σχεδίου

09-04-2008 09:44:30 Νέες αντικειμενικές τιμές των οικοπέδων εκτός σχεδίου πόλης, στην Αχαΐα, με μεσοσταθμικές αυξήσεις της τάξης του 22,4%, ανακοίνωσε την Παρασκευή 4/4 το υπουργείο Οικονομίας.
Οι τιμές ισχύουν από Τρίτη 8/4, ενώ η αύξηση αυτή είναι η δεύτερη κατά σειρά την τελευταία διετία, η οποία έρχεται να επιβαρύνει την ήδη δοκιμαζόμενη κτηματαγορά.
Σύμφωνα με το υπουργείο, πρόκειται για μια ήπια διορθωτική αναπροσαρμογή των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων, για περιοχές εκτός σχεδίου πόλης και οικισμούς, που δεν έχουν ειδικούς όρους δόμησης, ενώ πρέπει να σημειωθεί ότι ο μέσος όρος ανώτερων - κατώτερων τιμών σε όλη τη χώρα αυξάνεται κατά 23,5%.
Σύμφωνα με το Υπουργείο Οικονομικών, η αναπροσαρμογή των αντικειμενικών τιμών γίνεται στο πλαίσιο εξορθολογισμού του συστήματος, καθώς την τελευταία οκταετία υπήρχε πολύ μεγάλη απόκλιση των αντικειμενικών από τις αγοραίες τιμές των ακινήτων.
"ΚΡΥΦΕΣ ΑΥΞΗΣΕΙΣ"
Το σύστημα του αντικειμενικού προσδιορισμού της αξίας των αγροτεμαχίων, εκτός από τη βασική τιμή προσδιορισμού του αγροτεμαχίου Α.Β.Α. (πρώην "Α.Α.Γης"), κατηγοριοποιεί τα ακίνητα με βάση την πρόσοψη σε εθνική ή επαρχιακή οδό και σε απόσταση από τη θάλασσα (πέντε ειδικές τιμές Ε.Β.Α.)και σε ορισμένες από αυτές τις κατηγορίες οι αυξήσεις στην Αχαΐα ξεπερνούν κατά πολύ τη μεσοσταθμική τιμή και είναι μεταξύ 100%-150%.

ΠΗΓΗ : η εφημερίδα ΗΜΕΡΑ (το φύλλο του Σαβ/κου 5-6/4)και συγκεκριμένα το άρθρο του κ. ΠΑΝΟΥ ΣΑΚΕΛΛΑΡΟΠΟΥΛΟΥ