Μισθώσεις Ακινήτων

Διαχείριση Κτιρίων

Περισσότερα


ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΚΤΙΡΙΩΝ ΜΕΛΩΝ ΠΟΜΙΔΑ - INTERAMERICAN

Τώρα η ΠΟΜΙΔΑ σε συνεργασία με την INTERAMERICAN προσφέρει στα μέλη της ένα μοναδικό πρόγραμμα ομαδικής ασφάλισης των κτιρίων τους με ασυναγώνιστο κόστος, πληρέστατες καλύψεις & άμεση καταβολή της αποζημίωσης!
Υπολόγισε ασφάλιστρα για:Πληροφορίες:
Γρ. Ασφάλισης Κτιρίων ΠΟΜΙΔΑ, Σοφοκλέους 15 & Αιόλου, Αθήνα τηλ. 210-323040

Eγγραφή Ασφαλιζομ. Μελών από το διαδίκτυο Interamerican

MAIN PAGE

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

28-06-2008 19:45:52 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο πρόσφατος σεισμός της 8ης Ιουνίου 2008 δημιούργησε πολλά προβλήματα στον σεισμόπληκτο νομό μας και στους γειτονικούς νομούς. Μεγάλος αριθμός ακινήτων έχουν υποστεί βλάβες και άλλα έχουν καταστραφεί ολοσχερώς, με αποτέλεσμα να δημιουργείται σοβαρή αναστάτωση των πολιτών. Πολλοί συμπολίτες μας βρέθηκαν κυριολεκτικά στο δρόμο, αναζητώντας είτε κατοικία είτε επαγγελματική στέγη. Η Ένωση Ιδιοκτητών Ακινήτων Νομού Αχαΐας συνέστησε από την πρώτη στιγμή και συνιστά στους ιδιοκτήτες που έχουν στην διάθεσή τους ελεύθερα ακίνητα προς μίσθωση, να επιδείξουν σύνεση και λογική όσον αφορά τους όρους της μισθώσεως. Πρόκειται για μία περίοδο ιδιαίτερα δύσκολη για όλους μας και ιδίως για τους συμπολίτες μας που έμειναν άστεγοι.
Συνιστούμε επίσης σε όσους αναζητούν στέγη να μην πανικοβάλλονται και να μην υποχωρούν σε τυχόν παράλογες απαιτήσεις, διότι πρέπει να γνωρίζουν ότι στο νομός μας υπάρχει επάρκεια στέγης και μάλιστα σε τέτοιο βαθμό που η προσφορά είναι μεγαλύτερη από τη ζήτηση.
Επειδή επίσης έχουν προκύψει ζητήματα στις σχέσεις ιδιοκτητών μισθωτών, διευκρινίζουμε ότι, όσον αφορά στις περιπτώσεις των κτιρίων που είναι μισθωμένα και έχουν κριθεί κατεδαφιστέα, οι μισθώσεις λύονται αυτοδίκαια και αζημίως και για τα δύο μέρη από λόγους ανωτέρας βίας. Στις περιπτώσεις των κτιρίων που είναι μισθωμένα και έχουν κριθεί επισκευαστέα, εφόσον τα μέρη συμφωνούν στην επισκευή των ζημιών, η μίσθωση δεν λύεται, δεν μπορεί όμως κανένα μέρος να υποχρεώσει το άλλο ώστε να προβεί σε εργασίες αποκατάστασης του κτιρίου, οπότε στην περίπτωση αυτή που κανένα μέρος δεν προβεί σε αποκατάσταση, η μίσθωση λύεται και για τα δύο μέρη αζημίως.
Παρατηρήθηκε όμως το φαινόμενο σε πολλές μισθωτικές σχέσεις κατοικιών, ο ενοικιαστής να λαμβάνει το έκτακτο βοήθημα της πολιτείας και να αποχωρεί από την κατοικία, χωρίς να έχει υποστεί ουσιαστικά καμμία ζημιά, ενώ στην πραγματικότητα αυτός που έχει υποστεί την βλάβη να είναι ο ιδιοκτήτης, αφού και το ακίνητό του υπέστει ζημιές από το σεισμό και η μίσθωση λύθηκε σε βάρος του. Η πολιτεία οφείλει να λάβει υπόψην της αυτή την άδικη μεταχείριση και να χορηγήσει και στον ιδιοκτήτη μισθωμένου ακινήτου το έκτακτο αυτό βοήθημα.
ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ