Μισθώσεις Ακινήτων

Διαχείριση Κτιρίων

Περισσότερα


ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΚΤΙΡΙΩΝ ΜΕΛΩΝ ΠΟΜΙΔΑ - INTERAMERICAN

Τώρα η ΠΟΜΙΔΑ σε συνεργασία με την INTERAMERICAN προσφέρει στα μέλη της ένα μοναδικό πρόγραμμα ομαδικής ασφάλισης των κτιρίων τους με ασυναγώνιστο κόστος, πληρέστατες καλύψεις & άμεση καταβολή της αποζημίωσης!
Υπολόγισε ασφάλιστρα για:Πληροφορίες:
Γρ. Ασφάλισης Κτιρίων ΠΟΜΙΔΑ, Σοφοκλέους 15 & Αιόλου, Αθήνα τηλ. 210-323040

Eγγραφή Ασφαλιζομ. Μελών από το διαδίκτυο Interamerican

MAIN PAGE

ΣΕ ΤΑΛΑΙΠΩΡΙΑ 1,5 ΕΚ. ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ

09-11-2008 19:38:26 Σύζυγοι ή προστατευόμενα τέκνα που είναι συνιδιοκτήτες ή κατέχουν την ψιλή κυριότητα ή την επικαρπία σε κατοικίες απαλλασσόμενες από το ΕΤΑΚ, αλλά και ιδιοκτήτες μιας μόνο κατοικίας με περισσότερα του ενός εμπράγματα δικαιώματα επ’ αυτής, που και αυτοί κανονικά έπρεπε να απαλλάσσονται, κλήθηκαν παράνομα στην ουσία να πληρώσουν το ΕΤΑΚ, με εκκαθαριστικά που έχει στείλει το υπουργείο και αμέσως μόλις το θέμα αποκαλύφθηκε πάρθηκαν πίσω. Το Υπουργείο Οικονομία ςκαι Οικονομικών επικαλέσατηκε ως δικαιολογία τεχνικούς λόγους, αναφέροντας ότι ήταν αδύνατο να γίνει διάκριση ττων συνιδιοκτησιών στα έντυπα Ε9. Με αυτό τον τρόπο το υπουργείο αναγνώρισε ότι επέβναλε αδίκως το ΕΤΑΚ στις παραπάνω περιπτώσεις. Κάλεσε δε τους θιγόμενους φορολογούμενου, που εμπίπτουν σε αυτές τις περιπτώσεις να προσέρχονται στις εφορίες τους για να δηλώσουν με υπεύθυνη δήλωση, την κατοικία για την οποία ζητούν απαλλαγή, καθώς και τους λοιπούς συνιδιοκτήτες, ώστε να μην καταβάλλουν το φόρο.
Σύμφωνα με υπολογισμούς 1.500.000 μικροιδιοκτήτες ακινήτων θα παραλάβουν έως το τέλος του 2008 αδίκως «φουσκωμένα» εκκαθαριστικά ΕΤΑΚ και θα αναγκασθούν να περάσσουν από τις εφορίες, να στηθούν σε ουρές και να ταλαιπωρηθούν για κάτι για το οποίο δε φταίνε.
Ακόμη και αυτή η διαδικασία που επέλεξε το υπουργείο για να τους απαλλάξει από το φόρο θεωρείται «διάτρητη» από έμπειρους φοροτεχνικούς υπαλλήλους, καθώς-όπως επισημαίνουν-δε βασίζεται σε νομοθετική ρύθμιση αλλά μόνο σ’ ένα Δελτίο Τύπου και μία εγκύκλιο της προηγούμενης Παρασκευής. Όπως επισημαίνουν οι ίδιες πηγές, οι εφοριακοι παραμένουν ακάλυπτει από το Υπουργείο, καθώς θα κληθούν να σβήσουν βεβαιωθέντες φόρους, που αναγράφονται σε εκκαθαριστικά σημειώματα με βάση μία εγκύκλιο, που τους εστάλη.

ΠΗΓΗ:Η Εφημερίδα Σύμβουλος Επιχειρήσεων
Φύλλο Παρασκευής 7ης Νοεμβρίου 2008