Μισθώσεις Ακινήτων

Διαχείριση Κτιρίων

Περισσότερα


ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΚΤΙΡΙΩΝ ΜΕΛΩΝ ΠΟΜΙΔΑ - INTERAMERICAN

Τώρα η ΠΟΜΙΔΑ σε συνεργασία με την INTERAMERICAN προσφέρει στα μέλη της ένα μοναδικό πρόγραμμα ομαδικής ασφάλισης των κτιρίων τους με ασυναγώνιστο κόστος, πληρέστατες καλύψεις & άμεση καταβολή της αποζημίωσης!
Υπολόγισε ασφάλιστρα για:Πληροφορίες:
Γρ. Ασφάλισης Κτιρίων ΠΟΜΙΔΑ, Σοφοκλέους 15 & Αιόλου, Αθήνα τηλ. 210-323040

Eγγραφή Ασφαλιζομ. Μελών από το διαδίκτυο Interamerican

MAIN PAGE

«ΠΡΑΣΙΝΟ» στους κλειστούς ημιυπαίθριους

18-05-2009 09:36:04 «ΠΡΑΣΙΝΟ» στους κλειστούς ημιυπαίθριους, «κόκκινο» στα πάρκινγκ, στις γκαρσονιέρες, στα playroom και στις σοφίτες. Εκτός «τακτοποίησης» αναμένεται να μείνουν οι πολεοδομικές παραβάσεις που έχουν γίνει σε θέσεις στάθμευσης, υπόγεια και στέγες. Η πρόθεση να «απλωθεί» το μέτρο πέραν των ημιυπαιθρίων φαίνεται να «σκοντάφτει» στο Συμβούλιο της Επικρατείας και γι’ αυτό, εκτός απροόπτου, θα παραμείνει πρόθεση.
Σύμφωνα με τις τελευταίες διαθέσιμες πληροφορίες, η νομοθετική ρύθμιση θα προβλέπει τα εξής:
 Το πρόστιμο για την εξαίρεση του ημιυπαίθριου από την εντολή κατεδάφισης, θα αντιστοιχεί στο 10% της αντικειμενικής αξίας του ακινήτου. Η ρύθμιση θα προβλέπει και κατώτερο πλαφόν, πράγμα που σημαίνει ότι το πρόστιμο δεν θα μπορεί να είναι μικρότερο από 50-100 ευρώ. Την τελική απόφαση θα πάρει προσωπικά ο ίδιος ο Γιώργος Σουφλιάς.
 Ο ιδιοκτήτης του ημιυπαίθριου χώρου θα έχει την δυνατότητα να εξοφλήσει το πρόστιμο σε 24 μηνιαίες δόσεις. Και πάλι, θα προβλέπεται πλαφόν έτσι ώστε η κάθε δόση να μην μπορεί να είναι μικρότερη από ένα όριο (π.χ. 150 ευρώ).
 Οι ιδιοκτήτες θα έχουν λίγο χρόνο στη διάθεση τους προκειμένου να αποδεχτούν αν θα υπαχθούν στην διαδικασία «τακτοποίησης» ή όχι, καθώς το ζητούμενο είναι να μαζευτούν τα χρήματα όσο το δυνατόν γρηγορότερα.
 Με την υπαγωγή στην διαδικασία της τακτοποίησης, ο ιδιοκτήτης θα απαλλάσσεται από την υποχρέωση της καταβολής του ετήσιου τέλους διατήρησης του ημιυπαίθριου. Επίσης, στα χέρια του θα παίρνει ένα χαρτί το οποίο θα του εξασφαλίζει την εξαίρεση από την κατεδάφιση.
 Με αυτά τα δεδομένα, για έναν παράνομα κλεισμένο ημιυπαίθριο χώρο 20 τετραγωνικών μέτρων σε περιοχή με τιμή ζώνης 1.500 ευρώ, ο ιδιοκτήτης θα έχει δύο επιλογές, είτε να πληρώσει 3.000 ευρώ σε δόσεις είτε να πληρώσει 1.500 ευρώ εφάπαξ.
Πηγή: ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ, τεύχος 17ης Μαΐου 2009, Θ. Τσίρου – Αγγ. Παπαμιλτιάδου