Μισθώσεις Ακινήτων

Διαχείριση Κτιρίων

Περισσότερα


ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΚΤΙΡΙΩΝ ΜΕΛΩΝ ΠΟΜΙΔΑ - INTERAMERICAN

Τώρα η ΠΟΜΙΔΑ σε συνεργασία με την INTERAMERICAN προσφέρει στα μέλη της ένα μοναδικό πρόγραμμα ομαδικής ασφάλισης των κτιρίων τους με ασυναγώνιστο κόστος, πληρέστατες καλύψεις & άμεση καταβολή της αποζημίωσης!
Υπολόγισε ασφάλιστρα για:Πληροφορίες:
Γρ. Ασφάλισης Κτιρίων ΠΟΜΙΔΑ, Σοφοκλέους 15 & Αιόλου, Αθήνα τηλ. 210-323040

Eγγραφή Ασφαλιζομ. Μελών από το διαδίκτυο Interamerican

MAIN PAGE

HΜΙΥΠΑΙΘΡΙΟΙ: ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ Ο ΝΟΜΟΣ 3843, ΑΠΡΟΣΙΤΑ ΤΑ ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΓΙΑ ΥΠΟΓΕΙΑ

04-05-2010 14:02:03 Ο νέος νόμος προβλέπει την εξαίρεση από την κατεδάφιση για 40 χρόνια των κλεισμένων ημιυπαίθριων χώρων, των χώρων ισογείων, υπογείων, παταριών και σοφιτών που βρίσκονται εντός του νόμιμου περιγράμματος της οικοδομής, και θα πραγματοποιείται με την καταβολή "προστίμου διατήρησης" με βάση την τιμή ζώνης κάθε ακινήτου. Με εξαίρεση το χαμηλό κόστος των μικρών ημιυπαίθριων, τη ρύθμιση καθιστούν ανεφάρμοστη για τις μεγάλες μάζες των ενδιαφερομένων τα απρόσιτα πρόστιμα για τα υπόγεια και τους επαγγελματικούς χώρους και η προσαύξηση +30% στα εκτός σχεδίου, μέσα στη σημερινή πρωτοφανή οικονομική κρίση, σε συνδυασμό με το περιορισμένο χρονικά αποτέλεσμά της. Τη χαριστική βολή δίνει το ότι κάθε δήλωση θα συνοδεύεται υποχρεωτικά από τεχνική έκθεση μηχανικού, το κόστος της οποίας σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία ανέρχεται σε 1.200 ευρώ!!!

Το μέγα σκάνδαλο του νέου νόμου είναι ότι, με την πρόφαση της καθιέρωσης της (εγχώριας αποκλειστικά έμπνευσης) "ταυτότητας κτιρίων" θεσμοθετείται μια πρωτοφανής διαδικασία διαρκών υποχρεωτικών περιοδικών ελέγχων όλων των κτιρίων της χώρας, από ιδιώτες μηχανικούς – επιθεωρητές για δήθεν εξακρίβωση μεταβολών και παρανομιών στις οικοδομές όλης της χώρας. Η διαδικασία και το ύψος των υποχρεωτικών αμοιβών που θα καταβάλλονται από τους ιδιοκτήτες και διαχειριστές κτιρίων, τα παιδιά τους, τα εγγόνια τους κ.ο.κ. στο διηνεκές, στα αλλεπάλληλα κύματα "επιθεωρητών" που θα εισβάλλουν στα κτίρια της χώρας, θα καθοριστούν αργότερα με Π.Δ. χωρίς την παραμικρή ασφαλιστική δικλείδα για τους πολίτες!