Μισθώσεις Ακινήτων

Διαχείριση Κτιρίων

Περισσότερα


ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΚΤΙΡΙΩΝ ΜΕΛΩΝ ΠΟΜΙΔΑ - INTERAMERICAN

Τώρα η ΠΟΜΙΔΑ σε συνεργασία με την INTERAMERICAN προσφέρει στα μέλη της ένα μοναδικό πρόγραμμα ομαδικής ασφάλισης των κτιρίων τους με ασυναγώνιστο κόστος, πληρέστατες καλύψεις & άμεση καταβολή της αποζημίωσης!
Υπολόγισε ασφάλιστρα για:Πληροφορίες:
Γρ. Ασφάλισης Κτιρίων ΠΟΜΙΔΑ, Σοφοκλέους 15 & Αιόλου, Αθήνα τηλ. 210-323040

Eγγραφή Ασφαλιζομ. Μελών από το διαδίκτυο Interamerican

MAIN PAGE

ΨΗΦΙΣΤΗΚΕ ΤΟ ΝΕΟ ΑΡΘΡΟ 43 π.δ. 34/95 ΠΕΡΙ ΑΠΟΧΩΡΗΣΗΣ ΜΙΣΘΩΤΗ ΕΠΑΓΓ. ΣΤΕΓΗΣ! ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ 22 ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΛΗΡΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΜΙΣΘΩΤΙΚΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΥΠΕΡ ΤΩΝ "ΜΕΓΑΛΟΕΝΟΙΚΙΑΣΤΩΝ"!

09-06-2010 13:55:00 Η ΑΠΟΨΗ ΤΗΣ ΠΟΜΙΔΑ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΔΙΑΤΑΞΗ: Το άρθρο 43 αποτελούσε πάντοτε ανωμαλία στο χώρο του δικαίου, γιατί πρώτον καθιέρωνε πάντοτε ιδιαίτερα άνιση και μονομερή προστασία στην πλευρά των ενοικιαστών (24 ενοίκια η αποζημίωση του ενοικιαστή, 4 του ιδιοκτήτη, το οποίο τώρα μειώνεται σε ένα) και δεύτερον καταρράκωνε την έννοια του "pacta sunt servanda", ευλογώντας το "είπα-ξείπα, κλπ...". Η εφαρμογή του αφορούσε στην ουσία κυρίως τους ισχυρούς και φερέγγυους ενοικιαστές, οι οποίοι τώρα γίνονται ακόμη ισχυρότεροι απέναντι στους ιδιοκτήτες. Η προτεινόμενη διάταξη έχει σκοπό της να διευκολύνει την επαναδιαπραγμάτευση των μισθώσεων στο πλαίσιο της νέας οικονομικής συγκυρίας που έχει διαμορφωθεί. Το αρνητικό είναι ότι η διάταξη θα διευκολύνει τους παλαιούς μισθωτές που επιθυμούν να αποχωρήσουν από υπάρχουσες μισθώσεις χώρων που δεν τους εξυπηρετούν πλέον. Το θετικό μπορεί να είναι στο να υπερνικήσουν τους δισταγμούς τους για σύναψη νέων μισθώσεων όσοι υποψήφιοι νέοι ενοικιαστές ενδιαφέρονται να μισθώσουν εμπορικούς χώρους για να ξεκινήσουν μια νέα επιχείρηση, αλλά δεν θα ήθελαν αυτό να συνεπάγεται μακροχρόνιες μισθωτικές υποχρεώσεις σε βάρος τους, αν η επιχειρηματική πορεία δεν αποδειχθεί η αναμενόμενη. Η τελική όμως εμβόλιμη τροπολογία για την ανατροπή των εγκύρων παραιτήσεων των "μεγαλοενοικιαστών" ακινήτων και ιδιαίτερα διατηρητέων, "καταργεί" στην ουσία κάθε έννοια σεβασμού στο δίκαιο, στη συμβατική νομιμότητα και στον ίδιο το θεσμό της ιδιοκτησίας.