Μισθώσεις Ακινήτων

Διαχείριση Κτιρίων

Περισσότερα


ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΚΤΙΡΙΩΝ ΜΕΛΩΝ ΠΟΜΙΔΑ - INTERAMERICAN

Τώρα η ΠΟΜΙΔΑ σε συνεργασία με την INTERAMERICAN προσφέρει στα μέλη της ένα μοναδικό πρόγραμμα ομαδικής ασφάλισης των κτιρίων τους με ασυναγώνιστο κόστος, πληρέστατες καλύψεις & άμεση καταβολή της αποζημίωσης!
Υπολόγισε ασφάλιστρα για:Πληροφορίες:
Γρ. Ασφάλισης Κτιρίων ΠΟΜΙΔΑ, Σοφοκλέους 15 & Αιόλου, Αθήνα τηλ. 210-323040

Eγγραφή Ασφαλιζομ. Μελών από το διαδίκτυο Interamerican

MAIN PAGE

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΟΜΙΔΑ για ΦΑΠ 2010

15-09-2010 11:28:12 ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ: 9 Σεπτεμβρίου 2010ΠΡΟΣ: τον Υπουργό Οικονομικών κ. Γιώργο Παπακωνσταντίνου
τον Υφυπουργό Οικονομικών κ. Φίλιππο Σαχινίδη
το Γενικό Γραμματέα Υπ. Οικονομικών κ. Ηλία Πλασκοβίτη
το Γεν. Γραμματέα Φορολογίας κ. Δημήτρη Γεωργακόπουλο
το Γενικό Διευθυντή Φορολογίας κ. Δημ. Σταματόπουλο
ΚΟΙΝ: τον Υπουργό Επικρατείας (Επενδύσεων) κ. Χάρη ΠαμπούκηΑξιότιμε κε Υπουργέ, αξιότιμοι κύριοιΕίναι παγκοίνως γνωστό ότι η κτηματαγορά, η οικοδομή και η ιδιαίτερα η αγορά των μισθώσεων ακινήτων βρίσκονται σε κατάσταση πραγματικής κατάρρευσης, εξ αιτίας όχι τόσο της σοβούσας οικονομικής κρίσης, όσο εξαιτίας:

4των πρόσφατων φορολογικών μέτρων, μεταξύ των οποίων εξέχουσα θέση έχει η επιβολή ετήσιου ΦΑΠ με συντελεστή έως και 2% ετησίως,

4της μειώσεως του αριθμού των εκμισθωμένων ακινήτων, λόγω της διακοπής λειτουργίας πολλών επιχειρήσεων,

4της μειώσεως των ενοικίων, μεταξύ των οποίων τα ενοίκια του δημόσιου τομέα,

4της φημολογίας για μεγάλες αυξήσεις των αντικειμενικών αξιών από το 2011, από επιτροπές στις οποίες δεν κληθήκαμε ποτέ έστω να ακουστούμε, παρά την καταβαράθρωση των πραγματικών αξιών, όσο και για μείωση του αφορολογήτου και περαιτέρω αύξηση των συντελεστών του Φόρου Ακίνητης Περιουσίας (ΦΑΠ)!

Τις τελευταίες ημέρες φθάνουν σε χιλιάδες φορολογουμένων εκκαθαριστικά ΕΤΑΚ 2009 μαζί με την έκτακτη εισφορά, με τα οποία τους ζητείται να καταβάλουν απίστευτα ποσά, πολλαπλάσια σε σχέση με το ΕΤΑΚ 2008. Οι περισσότεροι από τους φορολογούμενους αυτούς, βρίσκονται σε πλήρη αδυναμία να καταβάλουν τα παραπάνω ποσά, γιατί τα περισσότερα ακίνητά τους είναι απρόσοδα (ξενοίκιαστοι χώροι, δεσμευμένα ή αναξιοποίητα οικόπεδα κλπ,) και σε πραγματική απόγνωση γιατί σήμερα τους είναι απολύτως αδύνατο να εκποιήσουν περιουσιακά στοιχεία, (ακόμα και σε εξευτελιστικές τιμές) ελλείψει αγοραστών.

Αυτό που δεν γνωρίζουν οι περισσότεροι φορολογούμενοι είναι ότι δυστυχώς τα επερχόμενα εκκαθαριστικά ΦΑΠ 2010 θα είναι περαιτέρω αυξημένα. Αν επίσης επαληθευτούν οι φόβοι για αύξηση των αντικειμενικών αξιών κατά 30% από το 2011, τότε τα εκκαθαριστικά του ΦΑΠ 2011 θα τους χρεώνουν φόρο, ανάλογα με την φορολογητέα αντικειμενική αξία, έως και 20πλάσιο του αρχικού ποσού φόρου!!

Στην ιστοσελίδα μας παραθέτουμε τον πλήρη συγκριτικό πίνακα των ετών 2009-2011, με υπολογισμό αξιών, φόρων, αυξήσεων σε ευρώ και σε ποσοστά, και σας καλούμε να δείτε και μόνοι σας ότι είναι ανθρωπίνως αδύνατον να καταβληθούν τα ποσά που προκύπτουν, από χιλιάδες χιλιάδων ιδιοκτήτες που στα computers του Υπουργείου σας θα εμφανίζονται κάθε χρόνο όλο και πλουσιότεροι, ενώ στην πραγματικότητα θα γίνονται κάθε χρόνο φτωχότεροι, αφού θα οφείλουν όλο και μεγαλύτερα ποσά στο Δημόσιο Ταμείο, για ένα παράλογο και απάνθρωπο φόρο, που λες και σχεδιάστηκε για να μην μπορεί να πληρωθεί από τους υπόχρεους! Αλλά και για ένα φόρο που καταδικάζει την οικονομία μας στο μαρασμό και τη μιζέρια!Σας καλούμε να μειώσετε δραστικά τους συντελεστές του φόρου αυτού και να εξαιρέσετε τα κάθε είδους απρόσοδα ακίνητα, έτσι ώστε να μπορούν οι υπόχρεοι να τον καταβάλουν. Διαφορετικά δεν μπορείτε να βασίζεστε και να ευελπιστείτε στην είσπραξη όλων αυτών των απίστευτων ποσών, γιατί ακόμη κι αν σκοπεύετε να εκπλειστηριάσετε δεκάδες χιλιάδες ακίνητα σε όλη τη χώρα μέσα στα επόμενα χρόνια, και πάλι δεν θα εισπράξετε, λόγω της εκμηδένισης της αξίας της ιδιωτικής ακίνητης περιουσίας, που μοιραία, κατ΄επέκταση, θα συμπαρασύρει στην απαξίωση και όλη τη δημόσια ακίνητη περιουσία.Σε ότι αφορά τις αντικειμενικές αξίες, και ιδιαίτερα των επαγγελματικών ακινήτων, σας προτείνουμε τα εξής:

1. Τη μείωση των τιμών ζώνης σε πολλές υπερτιμημένες περιοχές, οι οποίες έχουν ήδη χάσει την αγοραστική τους αξία για διάφορους λόγους (εγκατάλειψη, γκετοποίηση, εγκληματικότητα κλπ.)

2. Τη μείωση των συντελεστών εμπορικότητας σε όλα τα επαγγελματικά ακίνητα της χώρας, τουλάχιστον κατά το 50% του πέραν της μονάδας ύψους του.

3. Την προσαύξηση των μειωτικών συντελεστών παλαιότητας όλων των κατηγοριών κτιρίων κατά 10-20%, λόγω της παλαίωσης του κτιριακού δυναμικού της χώρας μας.

4. Ειδικά για τα επαγγελματικά γραφεία, την αποσύνδεση της αντικειμενικής αξίας τους από το συντελεστή εμπορικότητας των ισογείων καταστημάτων και την προσθήκη μειωτικού συντελεστή έλλειψης χώρου υγιεινής αποκλειστικής χρήσης εντός του γραφείου.

Είμαστε στη διάθεσή σας για συνεργασία στα παραπάνω δυσχερή για όλους προβλήματα.

Για το Διοικητικό ΣυμβούλιοΟ Πρόεδρος

Στράτος Ι. Παραδιάς

Πρόεδρος Διεθνούς Ένωσης Ιδιοκτητών Ακινήτων (UIPI)

Η Γεν. Γραμματεύς

Αιμιλία Δ. Βαδόκα

Αντιπρόεδρος της Ενώσεως Ιδιοκτητών Ελλάδος