Μισθώσεις Ακινήτων

Διαχείριση Κτιρίων

Περισσότερα


ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΚΤΙΡΙΩΝ ΜΕΛΩΝ ΠΟΜΙΔΑ - INTERAMERICAN

Τώρα η ΠΟΜΙΔΑ σε συνεργασία με την INTERAMERICAN προσφέρει στα μέλη της ένα μοναδικό πρόγραμμα ομαδικής ασφάλισης των κτιρίων τους με ασυναγώνιστο κόστος, πληρέστατες καλύψεις & άμεση καταβολή της αποζημίωσης!
Υπολόγισε ασφάλιστρα για:Πληροφορίες:
Γρ. Ασφάλισης Κτιρίων ΠΟΜΙΔΑ, Σοφοκλέους 15 & Αιόλου, Αθήνα τηλ. 210-323040

Eγγραφή Ασφαλιζομ. Μελών από το διαδίκτυο Interamerican

MAIN PAGE

ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΕΠΙΔΡΟΜΕΣ ΣΤΑ ΑΚΙΝΗΤΑ

18-10-2010 12:23:47 ΕΝΩΣΗ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΝΟΜΟΥ ΑΧΑΙΑΣ,
Μιαούλη 43-45, Πάτρα, τηλ. 2610 622800 fax 622700 info@eiana.gr www.eiana.grΗ πρόκληση της ανάκαμψης της αγοράς ακινήτων και της ενεργειακής αναβάθμισης των κτιρίων μέσα σε περιβάλλον φορολογικών επιδρομών.

Στην περίοδο της οικονομικής κρίσης την οποία διάγουμε, και ενώ το ζητούμενο είναι η ανάκαμψη της αγοράς των ακινήτων και η αναθέρμανση της, από την πλευρά της κυβέρνησης λαμβάνονται σχεδόν καθημερινά μέτρα ενάντια στην ιδιοκτησία, με βαρύτατους φόρους και δυσμενείς μεταρρυθμίσεις. Η επιβολή του ΦΑΠ, η αύξηση των αντικειμενικών αξιών, η μείωση των ενοικίων, η υποχρεωτική λήψη του ενεργειακού πιστοποιητικού, η κατάργηση των αφορολογήτων, η έλλειψη στήριξης των ιδιοκτητών, και άλλα πολλά μέτρα με αρνητικό πρόσημο, οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια στις συμπληγάδες πέτρες την ακίνητη ιδιοκτησία και στην οριστική της απώλεια.
Παλαιότερα με τις εκάστοτε πολιτικές ενάντια στην ιδιοκτησία που είχαν ακολουθηθεί, ο ιδιοκτήτης ακινήτου αναγκαζόταν για να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις προς το Δημόσιο, να καταθέσει στα ταμεία του κράτους, το οποιοδήποτε έσοδο είχε από το ακίνητο. Στην συνέχεια, κατόπιν των συνεχών φορολογικών πιέσεων και της επιβολής όλο και πιο σκληρών μέτρων, ο ιδιοκτήτης αναγκάστηκε για να καλύπτει τις υποχρεώσεις του προς το Δημόσιο, να ξοδεύει και τα εισοδήματα από την εργασία του ή τις όποιες αποταμιεύσεις του.
Σήμερα όμως τίποτα δεν είναι αρκετό για να καλύψει ο Έλληνας ιδιοκτήτης τις φορολογικές του υποχρεώσεις προς το Δημόσιο, όσο και αν πιεστεί, όσο και αν προσπαθήσει.
Και ιδού το θαύμα!!!
Σήμερα που οι ιδιοκτήτες αδυνατούν να πληρώσουν, πληρώνουν τα ακίνητα, δηλαδή ορθότερα «ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΤΑ ΑΚΙΝΗΤΑ !!!
Ήδη άρχισαν οι πλειστηριασμοί των ακινήτων για χρέη στο Δημόσιο και έπεται θλιβερή η συνέχεια, ενώ η παράλληλα σαν τα «κοράκια» περιμένουν οι «ισχυροί- κερδοσκόποι επενδυτές» για να αποκτήσουν έναντι πινακίου φακής τα ακίνητα που αγωνιωδώς προσφέρονται προς πώληση από τους ιδιοκτήτες τους, προκειμένου να μπορέσουν να πληρώσουν τους φόρους τους, πριν τους τα κατασχέσει το Δημόσιο.
Σε ένα τέτοιο «κατοχικό» και εχθρικό περιβάλλον είναι, το λιγότερο, υποκρισία να μιλάμε για ανάκαμψη της αγοράς των ακινήτων και της οικονομίας γενικότερα, ενώ με ένα τόσο αδιάφορο και αδιάλλακτο κράτος η πολυπόθητη ενεργειακή αναβάθμιση των κτιρίων και η εξοικονόμηση ενέργειας, θα παραμείνει «κενό γράμμα» στις ντιρεκτίβες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, παρότι παρούσες και μέλλουσες γενιές την απαιτούν για τη σωτηρία του πλανήτη.

Κυριακή Αθανασιάδη
Δικηγόρος,
Πρόεδρος Ιδιοκτητών
Ακινήτων Ν. Αχαϊας