Μισθώσεις Ακινήτων

Διαχείριση Κτιρίων

Περισσότερα


ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΚΤΙΡΙΩΝ ΜΕΛΩΝ ΠΟΜΙΔΑ - INTERAMERICAN

Τώρα η ΠΟΜΙΔΑ σε συνεργασία με την INTERAMERICAN προσφέρει στα μέλη της ένα μοναδικό πρόγραμμα ομαδικής ασφάλισης των κτιρίων τους με ασυναγώνιστο κόστος, πληρέστατες καλύψεις & άμεση καταβολή της αποζημίωσης!
Υπολόγισε ασφάλιστρα για:Πληροφορίες:
Γρ. Ασφάλισης Κτιρίων ΠΟΜΙΔΑ, Σοφοκλέους 15 & Αιόλου, Αθήνα τηλ. 210-323040

Eγγραφή Ασφαλιζομ. Μελών από το διαδίκτυο Interamerican

MAIN PAGE

ΕΚΧΩΡΗΣΗ ΜΙΣΘΩΜΑΤΩΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΟΝΟΝ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΠΟΒΟΛΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΗΛΩΣΗΣ ΦΟΡΟΥ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ!

05-05-2011 19:09:09 Κατά το έτος 2010, πέρα από τις μειώσεις μισθωμάτων, οι εκμισθωτές ακινήτων είδαν όχι μόνον ένα τεράστιο ποσοστό των ιδιοκτησιών τους να μένει χωρίς ενοικιαστή, αλλά και ένα σημαντικό ποσοστό από τους αποχωρήσαντες, ή ακόμη και τους παραμείναντες ενοικιαστές, να μην καταβάλει τα μισθώματα επί μεγάλα χρονικά διαστήματα. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα ότι κατά τη σύνταξη των εφετινών φορολογικών δηλώσεων εισοδήματος, θα υπάρξει πρωτοφανές κύμα εκχωρήσεων μισθωμάτων προς το Δημόσιο, κατ΄εφαρμογή του άρθρου 4 παρ. 7 Κώδικος Φορολογίας Εισοδήματος. Ν. 2238/94, αλλά και της εγκυκλίου 1036819/642/Α0012/ΠΟΛ.1096/6.4.2001 που ακολούθησε μετά από χρόνια δικής μας επιμονής να καθιερωθεί ειδικό έντυπο δήλωσης εκχώρησης.
Ηδη όμως σήμερα η καθιέρωση ως υποχρεωτικής της ηλεκτρονικής υποβολής δήλωσης φόρου εισοδήματος δημιουργεί πολύ σοβαρό πρόβλημα ως προς τη λειτουργία της σχετικής διαδικασίας, καθόσον με το εγχειρίδιο διευκρινίσεων που εξέδωσε τον Απρίλιο το Υπουργείο Οικονομικών έθεσε ως όρο την εκχώρηση των μισθωμάτων στη Δ.Ο.Υ. ΠΡΟ της υποβολής της ηλεκτρονικής δήλωσης φόρου εισοδήματος, αλλοιώς τα ανείσπρακτα μισθώματα θα φορολογηθούν και στη συνέχεια ο φορολογούμενος θα υποχρεωθεί να υποβάλει αίτηση επιστροφής του φόρου των εκχωρηθέντων μισθωμάτων! Το σημαντικό αυτό θέμα έθεσε η ΠΟΜΙΔΑ με επιστολή της προς την ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών, ζητώντας την άμεση επίλυσή του.