Μισθώσεις Ακινήτων

Διαχείριση Κτιρίων

Περισσότερα


ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΚΤΙΡΙΩΝ ΜΕΛΩΝ ΠΟΜΙΔΑ - INTERAMERICAN

Τώρα η ΠΟΜΙΔΑ σε συνεργασία με την INTERAMERICAN προσφέρει στα μέλη της ένα μοναδικό πρόγραμμα ομαδικής ασφάλισης των κτιρίων τους με ασυναγώνιστο κόστος, πληρέστατες καλύψεις & άμεση καταβολή της αποζημίωσης!
Υπολόγισε ασφάλιστρα για:Πληροφορίες:
Γρ. Ασφάλισης Κτιρίων ΠΟΜΙΔΑ, Σοφοκλέους 15 & Αιόλου, Αθήνα τηλ. 210-323040

Eγγραφή Ασφαλιζομ. Μελών από το διαδίκτυο Interamerican

MAIN PAGE

ΠΑΤΡΑ:Μεγάλο “Βατερλό” στις μισθώσεις ακινήτων

23-05-2011 18:08:20 Η δικηγόρος και επί σειρά ετών πρόεδρος των Ιδιοκτητών Ακινήτων Νομού Αχαΐας, Κυριακή Αθανασιάδη, που μίλησε στο attacktv, έκανε λόγο για μια κατάσταση αρκετά αρνητική στην αγορά επαγγελματικής στέγης και κατοικίας στην Πάτρα και συνέχισε: “Η ζήτηση βαίνει συνεχώς φθίνουσα, είναι ελάχιστη, σε αντίθεση με την προσφορά, που είναι πάρα πολύ μεγάλη. Έχουμε καταντήσει μία πόλη όπου μόνο πωλούνται ακίνητα, αλλά, δυστυχώς, κανείς δεν αγοράζει, παρά το γεγονός ότι οι τιμές τους έχουν μειωθεί σημαντικά”.
Προσδιορίζοντας ποσοστιαία αυτή τη μείωση, εξήγησε ότι ξεκινά από το 20%, αλλά σε πολλές περιπτώσεις αγγίζει και το 40%, σε σχέση πάντα με την περίοδο πριν από δύο χρόνια, προτού, δηλαδή, η κρίση μάς χτυπήσει για τα καλά την... πόρτα.
“Υπάρχουν πραγματικές ευκαιρίες, τις οποίες, όμως, δεν εκμεταλλεύεται και δεν αναζητά κανείς”, τόνισε, φανερά απογοητευμένη.
Παράταση στην επιχειρηματικότητα οι μειώσεις μισθωμάτων
Σύμφωνα πάντα με τα λεγόμενα της Κυριακής Αθανασιάδη, “το μεγάλο 'Βατερλό' το βλέπουμε στις μισθώσεις των ακινήτων, όπου εκεί κανείς έχει εικόνα όχι μόνο για την εκμετάλλευση της ακίνητης περιουσίας, αλλά και για την κατάσταση της εμπορικής δραστηριότητας στην πόλη μας, στην οποία τα πράγματα είναι δραματικά, δεδομένου ότι οφείλονται μισθώματα πολλών μηνών, αφού οι μισθωτές αδυνατούν να τα καταβάλουν, με αποτέλεσμα ν' αυξάνεται συνεχώς ο αριθμός των εξώσεων”.
Εξίσου μεγάλος, όμως, όπως προσθέτει, ή και ακόμη μεγαλύτερος είναι κι ο αριθμός όσων ενοικιαστών εγκαταλείπουν από μόνοι τους την επαγγελματική τους στέγη, αφήνοντας για... σουβενίρ όχι μόνο τα απλήρωτα ενοίκια, αλλά κι όλες τις υποχρεώσεις που αντιστοιχούν σ' έναν επαγγελματία, αφού σε τέτοιους εγκαταλειμμένους επαγγελματικούς χώρους συγκεντρώνεται πλήθος εξωδίκων, αγωγών πληρωμών και άλλων παρόμοιων ειδοποιητηρίων.
Σύνηθες φαινόμενο πλέον αποτελούν, βέβαια, και οι μειώσεις των μισθωμάτων, που σίγουρα δίνουν μια παράταση, ένα “φιλί της ζωής” στην επιχειρηματικότητα. Η κυρία Αθανασιάδη δεν έχει καμία δυσκολία να παραδεχτεί ότι, εδώ που έχουν οδηγηθεί τα πράγματα, μία τέτοια λύση φαντάζει ως η λιγότερο οδυνηρή για τους ιδιοκτήτες. Παράλληλα, η ίδια εκφράζει την εκτίμηση ότι όποιοι προβαίνουν σε τέτοιες κινήσεις δρουν προς όφελος και των δύο πλευρών: και των ενοικιαστών, που ανακουφίζονται κάπως, εξαιτίας της καταβολής μειωμένων μισθωμάτων, αλλά και των ιδιοκτητών, που καταφέρνουν, έτσι, να διατηρήσουν νοικιασμένα τα ακίνητά τους, σε εποχές εξαιρετικά δύσκολες, κατά τις οποίες ο αριθμός των κενών ακινήτων πολλαπλασιάζεται με γεωμετρική πρόοδο.
Εκχωρούν τα ενοίκια στην Εφορία
Μάλιστα, η κυρία Αθανασιάδη επισήμανε ότι πολλοί πλέον είναι οι ιδιοκτήτες οι οποίοι εκχωρούν τα ενοίκια στην Εφορία, μόνο και μόνο για ν' αποφύγουν να καταβάλουν το φόρο εισοδήματος που προκύπτει από τα ενοίκια αυτά.
“Αν υπήρχε τρόπος να μην πληρώνουν το φόρο, φυσικά και δεν θα τα εκχωρούσαν, αλλά κάτι τέτοιο δεν διαφαίνεται στον ορίζοντα”, όπως είπε. Στο σημείο αυτό είναι απαραίτητο να διευκρινιστεί ότι, προκειμένου να επιτευχθεί η εκχώρηση των ενοικίων, οι ενδιαφερόμενοι υποχρεούνται να διαθέτουν τίτλο μετά από δικαστική απόφαση.
Τέλος, η κυρία Αθανασιάδη απέφυγε να κάνει κάποιες εκτιμήσεις για το πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα στο μέλλον, αρκούμενη στη διαπίστωση ότι “υπάρχει αρνητική ψυχολογία, που κατασκευάζεται, δυστυχώς, με το σημαντικότερο μερίδιο ευθύνης να ανήκει στα ΜΜΕ, με συνέπεια να τρομοκρατείται ο κόσμος και να μην λειτουργεί φυσιολογικά, αλλά υπό το κράτος ενός φόβου πολύ μεγαλύτερου από εκείνον που δικαιολογούν οι περιστάσεις”. Έτσι, ακόμη και το ποσοστό εκείνο των πολιτών που θα μπορούσε να προβεί σε αγορές παραλύει και αδρανεί, αντιμέτωπο με το φόβο του άγνωστου “αύριο”. Κατ' αυτόν τον τρόπο, όμως, το τέλμα και η ύφεση βαθαίνουν και ο φαύλος κύκλος διαρκώς ανατροφοδοτείται...
ΠΗΓΗ : www.attacktv.gr, 21-05-2011