Μισθώσεις Ακινήτων

Διαχείριση Κτιρίων

Περισσότερα


ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΚΤΙΡΙΩΝ ΜΕΛΩΝ ΠΟΜΙΔΑ - INTERAMERICAN

Τώρα η ΠΟΜΙΔΑ σε συνεργασία με την INTERAMERICAN προσφέρει στα μέλη της ένα μοναδικό πρόγραμμα ομαδικής ασφάλισης των κτιρίων τους με ασυναγώνιστο κόστος, πληρέστατες καλύψεις & άμεση καταβολή της αποζημίωσης!
Υπολόγισε ασφάλιστρα για:Πληροφορίες:
Γρ. Ασφάλισης Κτιρίων ΠΟΜΙΔΑ, Σοφοκλέους 15 & Αιόλου, Αθήνα τηλ. 210-323040

Eγγραφή Ασφαλιζομ. Μελών από το διαδίκτυο Interamerican

MAIN PAGE

ΨΗΦΙΖΕΤΑΙ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΤΟ ΕΙΔΙΚΟ ΤΕΛΟΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ. ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΕΠΙΒΟΛΗΣ ΦΑΠ ΕΠΙ ΟΣΟ ΙΣΧΥΕΙ ΤΟ ΝΕΟ ΠΟΛΥΕΤΕΣ "ΧΑΡΑΤΣΙ" ΣΤΑ ΚΤΙΡΙΑ, ΖΗΤΗΣΕ Η ΠΟΜΙΔΑ, ΜΑΖΙ ΜΕ ΕΣΕΕ & ΓΣΕΕΒΕ

28-09-2011 14:43:53 Εισάγεται για ψήφιση με ονομαστική ψηφοφορία την ερχόμενη Τρίτη στη Βουλή η τροπολογία για το νέο ειδικό τέλος ακινήτων, με συντελεστή από 3 έως 20 ευρώ ανά τ.μ. ετησίως. Ολοι γνωρίζουμε πια ότι θα είναι απόλυτα αδύνατο να πληρωθούν από τοιυς ιδιοκτήτες τις επόμενες εβδομάδες ο ΕΤΑΚ 2009 με την έκτακτη εισφορά, ο ΦΑΠ 2010 και 2011 με μειωμένο αφορολόγητο και αυξημένους συντελεστές, οι διάφορες έκτακτες εισφορές στο εισόδημα και οι αμοιβές και τα τυχόν πρόστιμα για τους ημιυπαίθριους και τυχόν αυθαίρετα!

Εφόσον η Κυβέρνηση σκέπτεται να μονιμοποιήσει το "έκτακτο" τέλος ακινήτων μέσω ΔΕΗ, και να αυξήσει τις αντικειμενικές αξίες, το ελάχιστο που οφείλει να κάνει, όπως από την αρχή υπαινίχτηκε ο κ. Βενιζέλος, είναι να καταργήσει οριστικά το ΦΑΠ, ή τουλάχιστον να αναστείλει την εφαρμογή του για όσο διάστημα θα ισχύσει το νέο "χαράτσι"!!! Είναι γνωστό άλλωστε ότι για το φόρο αυτό υπάρχει όχι μόνον αδυναμία υπολογισμού και βεβαίωσης, αλλά, κυρίως, πλήρης αδυναμία πληρωμής του από τους καταληστευμένους ιδιοκτήτες ακινήτων της χώρας μας!

Υπενθυμίζουμε ότι η ΠΟΜΙΔΑ με το προηγούμενο υπόμνημά της προς το Οικονομικό Επιτελείο της Κυβέρνησης είχε διαμαρτυρηθεί έντονα για την νέα αυτή επιβάρυνση της ακίνητης ιδιοκτησίας και είχε ζητήσει το αυτονόητο: Να μην συμπεριληφθούν στο νέο τέλος τα ακίνητα που δεν ρευματοδοτούνται και οι κοινόχρηστοι χώροι των πολυκατοικιών, πράγμα που έγινε δεκτό. Στην ομιλία του στη Βουλή (δείτε κατωτέρω το Link για το σχετικό video), κατά τη συζήτηση της 16.6.2011 για τον "εφαρμοστικό" νόμο ο Πρόεδρος της ΠΟΜΙΔΑ κ. Στράτος Παραδιάς είχε υπογραμμίσει ότι είναι απολύτως αδύνατη η πληρωμή όλων των παλαιών και νέων φόρων επί των ιδιοκτητών ακινήτων!