Μισθώσεις Ακινήτων

Διαχείριση Κτιρίων

Περισσότερα


ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΚΤΙΡΙΩΝ ΜΕΛΩΝ ΠΟΜΙΔΑ - INTERAMERICAN

Τώρα η ΠΟΜΙΔΑ σε συνεργασία με την INTERAMERICAN προσφέρει στα μέλη της ένα μοναδικό πρόγραμμα ομαδικής ασφάλισης των κτιρίων τους με ασυναγώνιστο κόστος, πληρέστατες καλύψεις & άμεση καταβολή της αποζημίωσης!
Υπολόγισε ασφάλιστρα για:Πληροφορίες:
Γρ. Ασφάλισης Κτιρίων ΠΟΜΙΔΑ, Σοφοκλέους 15 & Αιόλου, Αθήνα τηλ. 210-323040

Eγγραφή Ασφαλιζομ. Μελών από το διαδίκτυο Interamerican

MAIN PAGE

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ

21-11-2011 21:04:29 Πάτρα, 20.11.2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ
Το ειδικό τέλος ακινήτων, η αντισυνταγματικότητά του λόγω και του
συνδυασμού του με το ΦΑΠ, και κυρίως οι φουσκωμένοι λογαριασμοί ΕΕΤΗΔΕ λόγω λανθασμένων στοιχείων των Δήμων, ήταν μερικά από τα κύρια θέματα του 29ου ετήσιου συνεδρίου της Ενωσης Ιδιοκτητών Ακινήτων Αχαίας που πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Πάτρα, με κύριους ομιλητές τον τ. Υπουργό - Βουλευτή Α΄Αθηνών Καθηγητή κ. Προκόπη Παυλόπουλο, τον
αντιπεριφερειάρχη Αχαίας κ. Γ. Αγγελόπουλο, τον πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Πάτρας κ. Γ. Παπάκο και τον Πρόεδρο της ΠΟΜΙΔΑ κ. Στράτο Παραδιά.Ο κ. Παυλόπουλος επεσήμανε πέντε λόγους για τους οποίους το τέλος ακινήτων (ΕΕΤΗΔΕ) είναι αντισυνταγματικό και εξέφρασε την πεποίθηση ότι το Συμβούλιο της Επικρατείας θα πιστοποιήσει την αντισυνταγματικότητα της σχετικής διάταξης. Σημειώνεται ότι η υπόθεση πρόκειται να συζητηθεί στο ΣτΕ στις 4 Δεκεμβρίου, ύστερα από την προσφυγή που κατέθεσε ο Δικηγορικός Σύλλογος της Αθήνας.
Ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Πάτρας τόνισε ότι πρόσφατη απόφαση του Πρωτοδικείου Καλαμάτας που δικαίωσε τον ιδιοκτήτη που προσέφυγε για τα λάθη στον υπολογισμό του ΕΕΤΗΔΕ είναι απόλυτα σωστή και το δικαστήριο αρμόδιο να κρίνει τη διαφορά.
Ο αντιπεριφερειάρχης Αχαίας ενημέρωσε τους ιδιοκτήτες του νομού για τις επιτροπές διακανονισμού εμπορικών μισθώσεων που συγκροτούνται στην Περιφέρεια για εξωδικαστικό συμβιβασμό μεταξύ ιδιοκτητών και ενοικιαστών ως προς το υψος του ενοικίου, στις επαγγελματικές μισθώσεις.
Ο κ. Παραδιάς επεσήμανε ότι σε όλη τη χώρα πολλοί Δήμοι, με παρόμοιες αποφάσεις-πατέντες των δημοτικών συμβουλίων τους, επιβάλουν ΤΑΠ σε πλασματικά αυξημένα εμβαδά ακινήτων, για να δημιουργήσουν αυξημένα έσοδα μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ. Επίσης συχνά έχουν δοθεί υπερτιμημένες τιμές ζώνης στη μηχανογράφηση της ΔΕΗ. Το αποτέλεσμα είναι ότι χιλιάδες ιδιοκτήτες επαγγελματικών κυρίως ακινήτων, ή εκτός σχεδίου κτισμάτων, σε όλη τη χώρα, αλλά και οι βιομηχανίες ή αγροτικές εκμεταλλεύσεις που άλλαξαν πάροχο ηλεκτρικού ρεύματος, ενώ απαλλάσσονται πλήρως, βρίσκονται τη στιγμή αυτή αντιμέτωποι με υπέρογκους λογαριασμούς ΕΕΤΗΔΕ ύψους δεκάδων χιλιάδων ευρώ, σχετους
με την πραγματική νόμιμη υποχρέωσή τους, την οποία ουδεμία αντίρρηση
έχουν να καταβάλουν.
Στις περιπτώσεις αυτές οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να ζητήσουν άμεση διόρθωση εμβαδών και τιμών από τον οικείο Δήμο και στη συνέχεια διόρθωση της χρέωσης από την Δ.Ο.Υ. φορολογίας τους. Αν οι υπηρεσίες αυτές αρνηθούν να λύσουν το θέμα, και δεν υπάρχει οικονομική δυνατότητα να καταβληθεί το αναγραφόμενο λανθασμένο ποσό, δεν έχουν άλλη διέξοδο παρά να καταθέσουν στο αρμόδιο Πρωτοδικείο προσφυγή κατά του σε βάρος τους καταλογισμού ΕΕΤΗΔΕ μέσω του λογαριασμού της ΔΕΗ και ταυτόχρονα αίτηση ασφαλιστικών μέτρων με αίτημα έκδοσης προσωρινής διαταγής , με την οποία να ζητείται να διαταχθεί η ΔΕΗ να μη διακόψει το ρεύμα μέχρι την εκδίκαση της αίτησης, ή της διόρθωσης της χρέωσης στο ορθό ποσό από τις αρμόδιες υπηρεσίες. Στο δικόγραφο θα πρέπει να καθίσταται σαφές ότι ο προσφεύγων επιθυμεί να πληρώσει το ΕΕΤΗΔΕ αμέσως μόλις αυτό προσδιοριστεί στο προσδιοριστεί στο ορθό ποσό. Αναφερόμενος στις πληροφορίες από το υπουργείο Οικονομικών, σύμφωνα με τις οποίες η ΔΕΗ θα στείλει στους δήμους και στη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων τα μηχανογραφημένα στοιχεία που αντιστοιχούν στα ακίνητα κάθε δήμου, προκειμένου αυτοί με τη σειρά τους να καλέσουν τους δημότες τους να διορθώσουν τα λάθη ο κ. Παραδιάς σημείωσε ότι είναι ουτοπικό να πιστέψει κανείς ότι είναι δυνατόν, πριν λήξει η προθεσμία των λογαριασμών μπορεί να γίνει η διασταύρωση των στοιχείων,
η διόρθωση των λαθών από τους Δήμους και των χρεώσεων από τις Δ.Ο.Υ. Επιπλέον:
-Δεν διευκρινίζει το υπουργείο πως θα διορθωθεί η μαζική χρέωση διπλάσιας επιφάνειας σε όλα τα εκτός σχεδίου κτίσματα της χώρας.
-Σε κάθε περίπτωση το κράτος ζητά από τους πολίτες να πληρώσουν το
τέλος και, εφόσον πιστοποιηθεί ότι υπάρχει λάθος στο εμβαδόν, η επιπλέον χρέωση θα συμψηφιστεί αργότερα. Η πραγματικότητα είναι πως ούτε το ένα ισχύει, ούτε το άλλο: Ούτε οι πολίτες έχουν σήμερα χρήματα για να πληρώσουν ανύπαρκτα χρέη, ούτε και το Κράτος θα έχει αύριο τη δυνατότητα να επιστρέψει τα αχρεωστήτως καταβληθέντα!
Η ΠΟΜΙΔΑ έχει ζητήσει από το Υπουργείο Οικονομικών να πάψουν οι Δήμοι, οι Δ.Ο.Υ. και η ΔΕΗ να παραμένουν ανεύθυνοι θεατές ενός πραγματικού δράματος των πολιτών, παραπέμποντάς τους ο ένας στον άλλον, χωρίς να δίδεται καμιά λύση ακόμη και στα πιο αυτονόητα και κραυγαλέα λάθη χρεώσεων τεράστιων αχρεώστητων ποσών ΕΕΤΗΔΕ, και να θεσπιστεί άμεσα διαδικασία διόρθωσης αυτού του είδους των λαθών και των υπερχρε ώσεων από τις Δ.Ο.Υ.
Στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Πάτρα οι ιδιοκτήτες - μέλη της ΠΟΜΙΔΑ ενημερώθηκαν για τις νέες φορολογικές επιβαρύνσεις το 2012, με πιθανή αύξηση των αντικειμενικών αξιών, αλλά και τα εκκαθαριστικά του ΕΤΑΚ 2009 και ΦΑΠ 2010 που θα αποσταλούν εντός των
ημερών. Έγινε επίσης αναλυτική ενημέρωση για το νέο νόμο περί εμπορικών μισθώσεων και τις Επιτροπές Διακανονισμού Εμπορικών Μισθώσεων που θα λειτουργήσουν άμεσα σε όλη τη χώρα με τη συμμετοχή εκπροσώπων της ΠΟΜΙΔΑ.