Μισθώσεις Ακινήτων

Διαχείριση Κτιρίων

Περισσότερα


ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΚΤΙΡΙΩΝ ΜΕΛΩΝ ΠΟΜΙΔΑ - INTERAMERICAN

Τώρα η ΠΟΜΙΔΑ σε συνεργασία με την INTERAMERICAN προσφέρει στα μέλη της ένα μοναδικό πρόγραμμα ομαδικής ασφάλισης των κτιρίων τους με ασυναγώνιστο κόστος, πληρέστατες καλύψεις & άμεση καταβολή της αποζημίωσης!
Υπολόγισε ασφάλιστρα για:Πληροφορίες:
Γρ. Ασφάλισης Κτιρίων ΠΟΜΙΔΑ, Σοφοκλέους 15 & Αιόλου, Αθήνα τηλ. 210-323040

Eγγραφή Ασφαλιζομ. Μελών από το διαδίκτυο Interamerican

MAIN PAGE

ΕΡΧΕΤΑΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟ 2012

17-07-2012 09:36:04 Tο Ενιαίο Τέλος Ακινήτων (ΕΕΤΗΔΕ) για το έτος 2012 θα έρχεται με το λογαριασμό της ΔΕΗ, αρχής γενομένης από τον Αύγουστο και θα πληρωθεί σε 5 διμηνιαίες δόσεις και θα είναι ενσωματωμένο στο λογαριασμό, όπως και για το έτος 2011. Εναντίον αυτών που δεν πληρώνουν το τέλος, θα ενεργοποιηθεί πλέον η διαδικασία είσπραξης ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το δημόσιο με κατασχέσεις μισθών, συντάξεων, κινητής και ακίνητης περιουσίας.
Περαιτέρω για τους οφειλέτες, που δεν έχουν πληρώσει το τέλος για το έτος 2011, οι οποίοι ανέρχονται στους 500.000 υπάρχουν σκέψεις για την αναγκαστική είσπραξη της ληξιπρόθεσμης οφειλής με δέσμευση του 25% του μισθού ή της σύνταξης στο πόσο άνω των 1000 ευρώ. Για παράδειγμα σε καθαρό μηνιαίο μισθό 1500 ευρώ, κατάσχεται το 25% των 500 ευρώ, δηλαδή 125 ευρώ το μήνα).
Το ληξιπρόθεσμο χρέος, επιβαρύνεται με προσαύξηση 1% για κάθε μήνα καθυστέρησης ενώ δεν χορηγείται φορολογική ενημερότητα.
Εφόσον ο φορολογούμενος δικαιούται επιστροφής φόρου γίνεται συμψηφισμός με το ποσό της οφειλής.
Σοβαρό πρόβλημα αντιπετωπίζουν πολλοί εκμισθωτές ακινήτων διότι ορισμένοι ενοικιαστές δεν θα καταβάλουν το ποσό του λογαριασμού τους που αντιστοιχεί στο ΕΕΤΗΔΕ, παρότι το παρακρατούν από τον εκμισθωτή κατά την καταβολή των ενοικίων. Οι εκμισθωτές θα το πληροφορηθούν αυτό πολλούς μήνες μετά, όταν θα υποχρεωθούν να πληρώσουν για δεύτερη φορά το τέλος στη Δ.Ο.Υ. με βαρύτατο πρόστιμο καθυστέρησης! Για το λόγο αυτό η ένωση ιδιοκτητών ακινήτων Ν. Αχαίας συμβουλεύει ο κάθε εκμισθωτής να ελέγχει κάθε φορά την καταβολή του αντίστοιχου ποσού που του παρακρατείται για το ΕΕΤΗΔΕ, ζητώντας να του παραδίδεται φωτοτυπία του λογαριασμού της ΔΕΗ με τη σήμανση εξόφλησής του.