Μισθώσεις Ακινήτων

Διαχείριση Κτιρίων

Περισσότερα


ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΚΤΙΡΙΩΝ ΜΕΛΩΝ ΠΟΜΙΔΑ - INTERAMERICAN

Τώρα η ΠΟΜΙΔΑ σε συνεργασία με την INTERAMERICAN προσφέρει στα μέλη της ένα μοναδικό πρόγραμμα ομαδικής ασφάλισης των κτιρίων τους με ασυναγώνιστο κόστος, πληρέστατες καλύψεις & άμεση καταβολή της αποζημίωσης!
Υπολόγισε ασφάλιστρα για:Πληροφορίες:
Γρ. Ασφάλισης Κτιρίων ΠΟΜΙΔΑ, Σοφοκλέους 15 & Αιόλου, Αθήνα τηλ. 210-323040

Eγγραφή Ασφαλιζομ. Μελών από το διαδίκτυο Interamerican

MAIN PAGE

ΤΙ ΕΠΙΦΥΛΑΣΣΕΙ ΤΟ ΝΕΟ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΚΙΝΗΤΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ

17-09-2012 21:21:38 Σχεδιάζεται ένας ενιαίος φόρος στην περιουσία, στα αγροτεμάχια, ακόμη και στα ιδιωτικά δάση, που θα πληρώνουν οι ιδιοκτήτες ετησίως από το 2013. Ο νέος φόρος θα αντικαταστήσει το χαράτσι της ΔΕΗ και τον φόρο ακίνητης περιουσίας. Το σχέδιο, που τελεί υπό την έγκριση της τρόικας, έχει στόχο να εισπράττει το κράτος λιγότερα από περισσότερους.
Αφορολόγητο στις 100.000
Ένας φόρος για το σύνολο της ακίνητης περιουσίας, αλλά με δικαιότερους συντελεστές και κίνητρα που θα αλλάξουν το τοπίο στην «παγωμένη» κτηματαγορά: Σε αυτούς τους άξονες κινούνται οι αλλαγές στη φορολόγηση των ακινήτων που, πριν από τέλος του χρόνου, αναμένεται να προωθηθούν προς ψήφιση.
Σύμφωνα με το σχέδιο του υπουργείου Οικονομικών, το Ειδικό Τέλος μέσω της ΔΕΗ θα ενοποιηθεί με τον ΦΑΠ, με ισοδύναμο εισπρακτικό αποτέλεσμα για το Δημόσιο, περίπου 3 δισ. ευρώ.
Ο νέος φόρος θα κλιμακώνεται ανάλογα με την αντικειμενική αξία των ακινήτων και θα έχει αφορολόγητο όριο τις 100.000 ευρώ για πρώτη κατοικία ή τις 200.000 για έγγαμους με συνιδιοκτησία 50%. Σε πολλές περιπτώσεις ωστόσο θα χρειαστούν διορθώσεις στο Ε9.
Στον νέο φόρο θα περιληφθούν και οι εκτός σχεδίου εκτάσεις, με απαλλαγή μόνον για τους κατ' επάγγελμα αγρότες ή κτηνοτρόφους.
Για να τονωθεί η αγορά ακινήτων, εξετάζεται να μειωθούν οι συντελεστές του φόρου μεταβίβασης σε 3-4% από 8-10% που είναι τώρα, και να πέσει κάτω από 20% ο ΦΠΑ για την αγορά νεόδμητων.
Τα ισχύοντα τεκμήρια διαβίωσης για τις κατοικίες θα καταργηθούν, αφού μέσω του περιουσιολογίου η Εφορία θα έχει πλήρη εικόνα για την εισοδηματική και περιουσιακή κατάσταση του κάθε φορολογούμενου.
ΠΗΓΗ:ΝΕΤ
ΡΕΠΟΡΤΑΖ:Ν.ΓΡΥΛΛΑΚΗΣ