Μισθώσεις Ακινήτων

Διαχείριση Κτιρίων

Περισσότερα


ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΚΤΙΡΙΩΝ ΜΕΛΩΝ ΠΟΜΙΔΑ - INTERAMERICAN

Τώρα η ΠΟΜΙΔΑ σε συνεργασία με την INTERAMERICAN προσφέρει στα μέλη της ένα μοναδικό πρόγραμμα ομαδικής ασφάλισης των κτιρίων τους με ασυναγώνιστο κόστος, πληρέστατες καλύψεις & άμεση καταβολή της αποζημίωσης!
Υπολόγισε ασφάλιστρα για:Πληροφορίες:
Γρ. Ασφάλισης Κτιρίων ΠΟΜΙΔΑ, Σοφοκλέους 15 & Αιόλου, Αθήνα τηλ. 210-323040

Eγγραφή Ασφαλιζομ. Μελών από το διαδίκτυο Interamerican

MAIN PAGE

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Π.ΟΜ.ΙΔ.Α- E.I.A.N.A. ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΕΣ ΔΑΠΑΝΕΣ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ ΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚΙΩΝ

18-10-2012 13:09:26 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Π.ΟΜ.ΙΔ.Α- E.I.A.N.A.
ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΕΣ ΔΑΠΑΝΕΣ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ ΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚΙΩΝ
18.10.2012
Η ουσιαστική εξομοίωση της τιμής πώλησης του πετρελαίου θέρμανσης με το πετρέλαιο κίνησης δημιουργεί αξεπέραστα προβλήματα στην ήδη διαταραγμένη λειτουργία των διαχειρίσεων των πολυκατοικιών της χώρας. Οι προϋποθέσεις και η διαδικασία επιστροφής του φόρου αφήνει εκτός τα περισσότερα αστικά νοικοκυριά που ζουν σε πολυκατοικίες. Η επιστροφή του φόρου πρέπει να γίνεται προς εκείνους που πράγματι τον πλήρωσαν και όχι σε κάποιους άλλους που μπορεί να μην πλήρωσαν καθόλου!
Τα συχνότερα ερωτήματα που τίθενται καθημερινά στην ΠΟΜΙΔΑ και οι ορθές απαντήσεις σ΄αυτά έχουν ως εξής:
*Μπορώ να αποσυνδεθώ μονομερώς από το σύστημα κεντρικής θέρμανσης (κοινό ή με αυτονομία) και να μην συμμετέχω στις δαπάνες για θέρμανση?
Μόνον αν πρόκειται να θερμανθείτε με φυσικό αέριο, και σας το επιτρέψει η απόλυτη πλειοψηφία (501 χιλιοστά) της Γενικής Συνέλευσης της πολυκατοικίας σας. Σε κάθε άλλη περίπτωση αυτό είναι αδύνατο, δεν υπάρχει νόμος ή κανονισμός πολυκατοικίας που να το επιτρέπει, ούτε μπορεί να το επιτύχει κανείς δικαστικά.
*Ποιό είναι το μειωμένο ποσοστό που δικαιούμαι να πληρώνω αν αποδεδειγμένα κλείσω τα σώματα του (κοινού) καλοριφέρ με προειδοποίηση του διαχειριστή?
Πολλοί κανονισμοί πολυκατοικιών προβλέπουν περιορισμό της χρέωσης στο 30-40% του αναλογούντος ποσοστού. Αν αυτό δεν προβλέπεται ρητά από τον κανονισμό της δικής σας πολυκατοικίας, δεν υπάρχει δυνατότητα μείωσης.
*Μπορώ να απαλλαγώ εντελώς από την καταβολή του παγίου ποσοστού συμμετοχής μου στην κεντρική θέρμανση με αυτονομία?
Όχι, η μελέτη του μηχανολόγου δεσμεύει όλους τους συνιδιοκτήτες και ουδείς μπορεί να απαλλαγεί μονομερώς.
*Πως μπορούμε να κάνουμε οικονομία στη δαπάνη θέρμανσης της πολυκατοικίας μας?
Στην κεντρική θέρμανση με αυτονομία, με τον περιορισμό των ωρών δυνατότητας λειτουργίας της, βάσει απόφασης της γενικής συνέλευσης. Σε κάθε περίπτωση, εξοικονόμηση δαπάνης υπάρχει με τη χρήση φυσικού αερίου, όπου υπάρχει διαθέσιμο.
*Είμαι διαχειριστής και πέρυσι ταλαιπωρήθηκα επί μήνες να εισπράξω από τους ενοίκους τα κοινόχρηστα για να εξοφλήσω τον τελευταίο λογαριασμό αγοράς πετρελαίου. Για να προλάβω τα χειρότερα, μπορώ να προτείνω στη γενική συνέλευση τη διακοπή της λειτουργίας της κεντρικής θέρμανσης?
Οχι, διότι όσοι διαφωνούν θα προσβάλουν και θα ακυρώσουν μια τέτοια απόφαση ως παράνομη. Αυτό που μπορείτε και στην ουσία επιβάλλεται να κάνετε, είναι να ζητήσετε προκαταβολικά από όλους τα χρήματα και να παραγγείλετε πετρέλαιο αφού πρώτα τα εισπράξετε.
Περισσότερες πληροφορίες καθημερινά από την ΠΟΜΙΔΑ, Σοφοκλέους 15, Αθήνα, www.pomida.gr και στο γραφείο της Ενώσεως Ιδιοκτητών Ακινήτων Ν. Αχαίας στην Πάτρα, Μιαούλη 43-45, www.eiana.gr