Μισθώσεις Ακινήτων

Διαχείριση Κτιρίων

Περισσότερα


ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΚΤΙΡΙΩΝ ΜΕΛΩΝ ΠΟΜΙΔΑ - INTERAMERICAN

Τώρα η ΠΟΜΙΔΑ σε συνεργασία με την INTERAMERICAN προσφέρει στα μέλη της ένα μοναδικό πρόγραμμα ομαδικής ασφάλισης των κτιρίων τους με ασυναγώνιστο κόστος, πληρέστατες καλύψεις & άμεση καταβολή της αποζημίωσης!
Υπολόγισε ασφάλιστρα για:Πληροφορίες:
Γρ. Ασφάλισης Κτιρίων ΠΟΜΙΔΑ, Σοφοκλέους 15 & Αιόλου, Αθήνα τηλ. 210-323040

Eγγραφή Ασφαλιζομ. Μελών από το διαδίκτυο Interamerican

MAIN PAGE

Δελτίο Τύπου Ετήσιας Συνέλευσης ΕΙΑΝΑ

26-11-2012 14:12:14 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΟΜΙΔΑ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ Ν. ΑΧΑΪΑΣ:
ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ ΣΤΟ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ
Τις θέσεις των ιδιοκτητών ακινήτων για τη φορολογία κεφαλαίου και εισοδήματος που σχεδιάζεται αυτήν την περίοδο από την κυβέρνηση, παρουσίασε σήμερα ο πρόεδρος της ΠΟΜΙΔΑ και της Διεθνούς Ενώσεως Ιδιοκτητών Ακινήτων, δικηγόρος κ. Στράτος Παραδιάς, στην ετήσια ενημερωτική γενική συνέλευση της Ενωσης Ιδιοκτητών Ακινήτων Νομού Αχαΐας που πραγματοποιήθηκε σε ξενοδοχείο της Πάτρας.
Ο κ. Παραδιάς επεσήμανε ότι στη φορολογία κεφαλαίου θα πρέπει να συμβάλουν όλοι οι Ελληνες και όχι ένα τμήμα των ιδιοκτητών, που θα κληθούν να πληρώσουν και τα βάρη των υπολοίπων. "Η επαναφορά του ΕΤΑΚ, με την ευρύτερη δυνατή φορολογική βάση και το χαμηλότερο δυνατό συντελεστή είναι ο μοναδικός τρόπος να επιτευχθεί ο στόχος της αύξησης των εσόδων από τη φορολογία κεφαλαίου" σημείωσε ο κ. Παραδιάς. Πρότεινε φορολογικό συντελεστή που να μην υπερβαίνει το 1 ο/οο (ένα τοις χιλίοις) με μόνη εξαίρεση να μην βεβαιώνεται ποσό ΕΤΑΚ που δεν υπερβαίνει τα 50 ευρώ ανά φορολογούμενο, οπότε δημιουργείται ένα οικογενειακό de facto «αφορολόγητο» ύψους 100.000 ευρώ.
Ο πρόεδρος της ΠΟΜΙΔΑ σημείωσε ακόμη ότι τα μεγάλα θύματα της φορολογικής μεταρρύθμισης της ακίνητης ιδιοκτησίας θα είναι όπως φαίνεται όσοι έχουν ξενοίκιαστα ακίνητα και γενικότερα απρόσοδη περιουσία η οποία συχνά μπορεί να είναι δεσμευμένη από το κράτος. Οι συγκεκριμένοι ιδιοκτήτες θα καλούνται να πληρώσουν ετησίως βαρύτατους φόρους για περιουσία που δεν τους αποδίδει απολύτως τίποτε. Τόνισε ακόμη ότι τα τεκμήρια πρέπει να σχεδιαστούν με δίκαιο τρόπο κα ρεαλιστικά κριτήρια ούτως ώστε να μην επβαρύνονται άδικα οι ιδιοκτήτες, αλλά ούτε και να αφήνονται "παράθυρα" για φοροδιαφυγή και κυρίως να μη φέρουν ως αποτέλεσμα τη μεταφορά της φορολογικής επιβάρυνσης από το εισόδημα στο κεφάλαιο. Ο κ. Παραδιάς σημείωσε επίσης ότι η αυτοτελής φορολόγηση των εισοδημάτων από ενοίκια που φαίνεται ότι σχεδιάζεται θα πρέπει να λειτουργήσει σε εθελοντική βάση. Διαφορετικά η αυτοτελής αυτή φορολόγηση θα καταληστεύσει τους ηλικιωμένους χωρίς σύνταξη και τους ανέργους με μοναδικό πόρο κάποιο μίσθωμα, αφαιρώντας τους κάθε ελπίδα για επιβίωση!
Ο πρόεδρος της ΠΟΜΙΔΑ επανέλαβε εξάλλου την προειδοποίηση ότι τυχόν μεγάλη αστοχία στα έσοδα, εξαιτίας της αδυναμίας των ιδιοκτητών να ανταποκριθούν στις πολλαπλές φορολογίες της τελευταίας τριετίας και των νέων που επέρχονται, όπως για παράδειγμα ο δεκαπλασιασμός του ΤΑΠ που ήδη ψηφίστηκε στο Μεσοπρόθεσμο θα οδηγήσει σε δημοσιονομικό αλλά και κοινωνικό «Βατερλώ».
Στο ίδιο συνέδριο, ο κ. Παντελής Οικονόμου, τέως αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών πρότεινε την κατάργηση της φορολογίας κεφαλαίου και την επιβολή ενός και μόνο τέλους υπέρ της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Τόνισε δε ότι το ακίνητο δεν μπορεί να αντιμετωπίζεται αποκλειστικά ως πηγή δημοσίων εσόδων. Τάχθηκε εξάλλου κατά της επιμήκυνσης της δανειακής σύμβασης ως το 2016 δεδομένου ότι όλα τα δημοσιονομικά μέτρα λαμβάνονται προκαταβολικά και η διετής παράταση σημαίνει αποκλειστικά την διατήρηση μειωμένης εθνικής κυριαρχίας.
Ο πρόεδρος του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Αθηνών, Πειραιώς, Αιγαίου και Δωδεκανήσου κ. Κ. Βλαχάκης τόνισε ότι δεν μπορεί ενώ μειώνεται η συνολική πίτα της οικονομίας, να παραμένει σταθερή η φορολογητέα αξία των ακινήτων. "Δεν υπάρχει σημερα αγοραία αξία των ακινήτων, το τίμημα εξαρτάται αποκλειστικά από την ανάγκη του πωλητή", ανέφερε χαρακτηριστικά. Τόνισε δε την ανάγκη επαγγελματικής διαχείρισης της ακίνητης περιουσίας.
Η κα Κυριακή Αθαανσιάδη, Δικηγόρος, Πρόεδρος της Ενώσεως Ιδιοκτητών Ακινήτων Ν. Αχαΐας (Ε.Ι.Α.Ν.Α) παρουσίασε τις προκλήσεις και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ιδιοκτήτες ακινήτων επισημαίνοντας μεταξύ άλλων την αύξηση της φορολογίας, τις φορολογικές επιβαρύνσεις παρελθόντων ετών καλούς καταβληθούν το επόμενο διάστημα, τον δεκαπλασιασμό του ΤΑΠ, την πιθανή αύξηση των αντικειμενικών αξιών, την κατεδάφιση της οικοδομικής δραστηριότητας, τις μειώσεις ενοικίων και τις ανεξόφλητους οφειλές των ενοικιαστών.
Ο κ. Ν. Παπάκος Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Πατρών, μέλος του Δ.Σ της Ενώσεως Ιδιοκτητών Ακινήτων Ν. Αχαΐας σημείωσε τέλος ότι και στην Αχαΐα γίνονται πλειστηριασμοί ακινήτων στους οποίους δεν εμφανίζεται ούτε ένας υποψήφιος αγοραστής.