Μισθώσεις Ακινήτων

Διαχείριση Κτιρίων

Περισσότερα


ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΚΤΙΡΙΩΝ ΜΕΛΩΝ ΠΟΜΙΔΑ - INTERAMERICAN

Τώρα η ΠΟΜΙΔΑ σε συνεργασία με την INTERAMERICAN προσφέρει στα μέλη της ένα μοναδικό πρόγραμμα ομαδικής ασφάλισης των κτιρίων τους με ασυναγώνιστο κόστος, πληρέστατες καλύψεις & άμεση καταβολή της αποζημίωσης!
Υπολόγισε ασφάλιστρα για:Πληροφορίες:
Γρ. Ασφάλισης Κτιρίων ΠΟΜΙΔΑ, Σοφοκλέους 15 & Αιόλου, Αθήνα τηλ. 210-323040

Eγγραφή Ασφαλιζομ. Μελών από το διαδίκτυο Interamerican

MAIN PAGE

ΝΕΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ Ε9, ΝΕΑ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΩΝ ΑΞΙΩΝ ΚΑΙ "ΠΑΓΩΜΑ" ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΟ 2015 ... ΤΕΤΡΑΜΗΝΗ ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΔΙΟΡΘΩΣΗΣ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΤΙΚΩΝ ΦΑΠ 2011, 12 & 13.

28-08-2013 10:43:09 Μέχρι 15 Σεπτεμβρίου θα πρέπει όλοι οι ιδιοκτήτες ακινήτων να έχουν συμπληρώσει την περιγραφή των ακινήτων τους με συμπληρωματικά στοιχεία, για την επιβολή του νέου Ενιαίου Φόρου Ακινήτων, που θα εφαρμοστεί από το 2014, με στόχο την είσπραξη περίπου 3,2 δισ. ευρώ. Από το ΥΠΟΙΚ συγκροτήθηκε επταμελής επιτροπή με αντικείμενο τη δημιουργία νέου πλαισίου και το σχεδιασμό των απαιτούμενων δράσεων για την είσπραξη του φόρου. Παράλληλα μεταξύ κυβέρνησης και "τρόικα" συμφωνήθηκε ότι θα παραμείνουν σε ισχύ ο σημερινές (από το 2007) αντικειμενικές αξίες ακινήτων, γεγονός το οποίο αποτελεί πραγματική καταδίκη των περισσοτέρων ιδιοκτητών να συνεχίσουν να πληρώνουν ληστρικούς φόρους πάνω σε ανύπαρκτες αξίες ακινήτων!
Η νέα αυτή επιτροπή θα πρέπει ως τις 15 Σεπτεμβρίου να παραδώσει το πόρισμά της στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών, σύμφωνα την απόφαση που υπέγραψε ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Χ. Θεοχάρης, προκειμένου η κυβέρνηση να είναι σε θέση κατά τις νέες διαπραγματεύσεις που θα διεξαχθούν με την τρόικα το Σεπτέμβριο να παρουσιάσει ένα οριστικό και αξιόπιστο σχέδιο εφαρμογής του νέου Ενιαίου Φόρου Ακινήτων. Σκοπός της Επιτρπής είναι:
α) Η δημιουργία πλαισίου πολιτικής για τον νέο Ενιαίο Φόρο Ακινήτων.
β) Η ανάλυση και η οριστικοποίηση των παραμέτρων του νέου φόρου.
γ) Ο σχεδιασμός δράσεων που είναι αναγκαίες για την εισπραξιμότητα του φόρου αυτού.
Στόχος του ΥΠΟΙΚ είναι να εισρεύσουν στα ταμεία του Δημοσίου 1,7 δισ. ευρώ ετησίως από κτίσματα και εντός σχεδίου εκτάσεις, 500 εκατ. ευρώ από νομικά πρόσωπα και 800 εκατ. ευρώ από εκτός σχεδίου εκτάσεις. Ο στόχος αυτός θα επαυξηθεί αν τα έσοδα του Δημοσίου δεν πάνε καλά το φθινόπωρο...
Εν τω μεταξύ με νέα απόφαση του υφυπουργού Οικονομικών Γιώργου Μαυραγάνη, περιθώριο τεσσάρων (4) μηνών από την ημέρα της εκκαθάρισης της δήλωσης, έχουν οι φορολογούμενοι, ιδιοκτήτες ακινήτων, για να διορθώσουν ενδεχόμενα λάθη στο εκκαθαριστικό σημείωμα του Φόρου Ακίνητης Περιουσίας. Όπως αναφέρεται στην απόφαση «για τα έτη 2011, 2012 και 2013, οι διορθώσεις που πραγματοποιούνται μέχρι την τελευταία εργάσιμη, για τις δημόσιες υπηρεσίες, ημέρα του τέταρτου μήνα από την ημερομηνία έκδοσης της δήλωσης – εκκαθαριστικού σημειώματος Φ.Α.Π., θεωρούνται ότι πραγματοποιήθηκαν λόγω υπαιτιότητας της υπηρεσίας και εκκαθαρίζονται ως τέτοιες, χωρίς την επιβολή πρόσθετων φόρων ή προστίμων».