Μισθώσεις Ακινήτων

Διαχείριση Κτιρίων

Περισσότερα


ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΚΤΙΡΙΩΝ ΜΕΛΩΝ ΠΟΜΙΔΑ - INTERAMERICAN

Τώρα η ΠΟΜΙΔΑ σε συνεργασία με την INTERAMERICAN προσφέρει στα μέλη της ένα μοναδικό πρόγραμμα ομαδικής ασφάλισης των κτιρίων τους με ασυναγώνιστο κόστος, πληρέστατες καλύψεις & άμεση καταβολή της αποζημίωσης!
Υπολόγισε ασφάλιστρα για:Πληροφορίες:
Γρ. Ασφάλισης Κτιρίων ΠΟΜΙΔΑ, Σοφοκλέους 15 & Αιόλου, Αθήνα τηλ. 210-323040

Eγγραφή Ασφαλιζομ. Μελών από το διαδίκτυο Interamerican

MAIN PAGE

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΟΜΙΔΑ: ΔΙΠΛΗ ΚΑΤΑΛΗΣΤΕΥΣΗ - ΔΗΜΕΥΣΗ ΣΤΑ ΞΕΝΟΙΚΙΑΣΤΑ ΑΣΤΙΚΑ ΑΚΙΝΗΤΑ - ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ ΟΙ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΤΟΥΣ!

03-12-2013 12:56:52 Με ένα εξαμβλωματικό σχέδιο επιβολής δύο φόρων στη συσκευασία του ενός, και μάλιστα με δύο διαφορετικές ταχύτητες, που γέμισε οργή και αγανάκτηση κάθε φορολογούμενο ιδιοκτήτη αστικής περιουσίας, το πολιτικό στερέωμα θυσιάζει ανενδοίαστα τους ιδιοκτήτες αστικών ακινήτων της χώρας μας στο βωμό της «εισπραξιμότητας» της αγροτικής ψήφου..., ανακοίνωσε η ΠΟΜΙΔΑ, μόλις δημοσιοποιήθηκαν οι πρώτες λεπτομέρειες για το νέο διπλό φόρο στα ακίνητα.
Μονός και καθαρά συμβολικός ο φόρος στα αγροτικά ακίνητα, και καθαρά αντισυνταγματική η εξαίρεσή τους από το ΦΑΠ. Διπλός και ληστρικός ο φόρος στα αστικά, ακίνητα! Επτασφράγιστο μυστικό η «προοδευτική» κλίμακα του νέου ΦΑΠ (δηλαδή η καταλήστευση τώρα ονομάζεται …«πρόοδος»), που από ότι φαίνεται ελάχιστα θα διαφέρει από την παλαιά. Αντισυνταγματική και αυτή, αφού το Σύνταγμα ρητά ορίζει ότι οι πολίτες συμμετέχουν ΑΝΑΛΟΓΑ με τις δυνάμεις τους, δηλαδή με το εισόδημά τους. Φορολογία σκληρή, δημευτικού τύπου, που είναι αδύνατον να πληρωθεί, ιδιαίτερα στα ξενοίκιαστα ακίνητα, πράγμα που καλά το γνωρίζουν, αλλά αρνούνται να δεχτούν την πρότασή μας για μειωτικό συντελεστή.
Αμεσο αποτέλεσμα του νόμου αυτού θα είναι ο εκπλειστηριασμός χιλιάδων ξενοίκιαστων ιδιοκτησιών και η παραπομπή χιλιάδων ιδιοκτητών αστικών ακινήτων που θα οφείλουν φόρους άνω των 50.000 ευρώ σε δίκες με προβλεπόμενη ποινή τριετούς φυλάκισης. Ηδη το πρώτο μέλος μας κλήθηκε να δικαστεί στο Β΄Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών (Σχολή Ευελπίδων), την Τετάρτη, 11 Δεκεμβρίου 2013 και ώρα 9 π.μ., γιατί «…με πρόθεση… ηθελημένα δεν κατέβαλε…» ποσό φόρων κληρονομιάς, ΕΤΑΚ κλπ. 59.302,36 ευρώ, ενώ η περιουσία του είναι ξενοίκιαστη και ο ίδιος σε πλήρη απελπισία…
Μαζί με την αστική ιδιοκτησία, θάβεται και κάθε ελπίδα ανάκαμψης της κτηματαγοράς, η οποία από 1.1.2014 θα αποκτήσει νεκροταφειακό χαρακτήρα, λόγω και της επιβολής ενός παράλογου και ληστρικού φόρου «υπεραξίας» στους καταματωμένους πωλητές, και της ισχύος ενός παράλογου «πόθεν έσχες» για τους αγοραστές, επί της «αντικειμενικής αξίας» του ακινήτου που θα αγοράσουν, και όχι επί της σημαντικά μειωμένης την οποία προφανώς θα καταβάλουν! Για όλα αυτά, τελικά θα ήταν προτιμότερο να συνεχιστεί το «χαράτσι» μέσω της ΔΕΗ, τουλάχιστον αυτό είχε λίγο πιο ανθρώπινο πρόσωπο, και δεν φορολογούσε διπλά τις απονεκρωμένες ιδιοκτησίες!