Μισθώσεις Ακινήτων

Διαχείριση Κτιρίων

Περισσότερα


ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΚΤΙΡΙΩΝ ΜΕΛΩΝ ΠΟΜΙΔΑ - INTERAMERICAN

Τώρα η ΠΟΜΙΔΑ σε συνεργασία με την INTERAMERICAN προσφέρει στα μέλη της ένα μοναδικό πρόγραμμα ομαδικής ασφάλισης των κτιρίων τους με ασυναγώνιστο κόστος, πληρέστατες καλύψεις & άμεση καταβολή της αποζημίωσης!
Υπολόγισε ασφάλιστρα για:Πληροφορίες:
Γρ. Ασφάλισης Κτιρίων ΠΟΜΙΔΑ, Σοφοκλέους 15 & Αιόλου, Αθήνα τηλ. 210-323040

Eγγραφή Ασφαλιζομ. Μελών από το διαδίκτυο Interamerican

MAIN PAGE

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Η ΕΚΚΡΕΜΟΤΗΤΑ ΜΕ ΤΟ ΦΟΡΟ "ΥΠΕΡΑΞΙΑΣ"...

27-03-2014 12:47:00 Ναι μεν η συμφωνία με την τρόικα έκλεισε, ωστόσο, το μόνο ουσιαστικό θέμα που έμεινε σε εκκρεμότητα είναι ο φόρος της δήθεν "υπεραξίας". Για άλλη μια φορά κυβέρνηση και τρόικα δεν τα βρήκαν και η υπόθεση θα συζητηθεί εκ του μακρόθεν και με e-mail μήπως τελικά βρεθεί η χρυσή τομή προκειμένου να ξεμπλοκάρει η κτηματαγορά. Η ελπίδα όλων είναι να κατατεθεί επιτέλους στη Βουλή το σχετικό νομοσχέδιο, για να μπορούν να γίνου και πάλι αγοραπωλησίες. Σχετυικά με το φόρο υπεραξίας οι δυο πλευρές φαίνεται ότι έχουν συμφωνήσει μέχρι στιγμής στα εξής σημεία:
1. Την εξαίρεση από το φόρο των ακινήτων που αποκτήθηκαν πριν το 1994. Δηλαδή το κριτήριο για την επιβολή ή μη του φόρου υπεραξίας, δεν θα είναι η περίοδος κατοχής του ακινήτου αλλά εάν αποκτήθηκε πριν ή μετά το 1994. Υπενθυμίζουμε ότι στις δύο προηγούμενες νομοθετημένες εφαρμογές του φόρου αυτού στη χώρα μας προβλεπόταν εξαίρεση των ακινήτων που διακατέχονται πάνω από 25 έτη, και όχι σύνδεση της απαλλαγής με συγκεκριμένη χρονολογία, με αποτέλεσμα να αυξάνει κάθε χρόνο ο κύκλος των υποχρέων σε φόρο.
2. Ο φόρος υπεραξίας να υπολογίζεται με βάση τις πραγματικές τιμές πώλησης που αναγράφονται στα συμβόλαια και όχι με βάση τις πολύ υψηλότερες αντικειμενικές τιμές.
Ωστόσο, οι συζητήσεις για την επίτευξη οριστικής συμφωνίας έχουν «κολλήσει» στο γεγονός ότι οι εκπρόσωποι των δανειστών εξακολουθούν να μην αποδέχονται το σύστημα για τον υπολογισμό της τιμής κτήσης κάθε μεταβιβαζόμενου ακινήτου που προτείνει η ελληνική πλευρά., σύμφωνα με το οποίο η τιμή κτήσης θα υπολογίζεται με βάση την πορεία του πληθωρισμού από το έτος που το ακίνητο αποκτήθηκε μέχρι το έτος στο οποίο πωλείται. Η τρόικα πιστεύει ότι με το σύστημα αυτό θα αυξάνεται σημαντικά η τιμή κτήσης και θα μειώνεται αντίστοιχα το ποσό της υπεραξίας επί του οποίου επιβάλλεται ο φόρος, με συνέπεια το Δημόσιο να χάνει έσοδα.
Η ΠΟΜΙΔΑ πιστεύει ότι εκτός από το θέμα αυτό, θα πρέπει ταυτόχρονα να λυθεί και το σημαντικότερο πρόβλημα του (Ελληνα) αγοραστή, δηλαδή το "τεκμήριο" αγοράς του ακινήτου να υπολογιστεί και αυτό βάσει της δηλούμενης αξίας, και όχι της σημαντικά μεγαλύτερης "αντικειμενικής"! Διαφορετικά αγοραστές θα είναι στο μέλλον μόνον οι ξένοι! Εκτός και αν... αυτό είναι τελικά το ΖΗΤΟΥΜΕΝΟ!!!