Μισθώσεις Ακινήτων

Διαχείριση Κτιρίων

Περισσότερα


ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΚΤΙΡΙΩΝ ΜΕΛΩΝ ΠΟΜΙΔΑ - INTERAMERICAN

Τώρα η ΠΟΜΙΔΑ σε συνεργασία με την INTERAMERICAN προσφέρει στα μέλη της ένα μοναδικό πρόγραμμα ομαδικής ασφάλισης των κτιρίων τους με ασυναγώνιστο κόστος, πληρέστατες καλύψεις & άμεση καταβολή της αποζημίωσης!
Υπολόγισε ασφάλιστρα για:Πληροφορίες:
Γρ. Ασφάλισης Κτιρίων ΠΟΜΙΔΑ, Σοφοκλέους 15 & Αιόλου, Αθήνα τηλ. 210-323040

Eγγραφή Ασφαλιζομ. Μελών από το διαδίκτυο Interamerican

MAIN PAGE

ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΗΣ ΠΟΜΙΔΑ ΓΙΑ ΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΤΕΛΗ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ-ΦΩΤΙΣΜΟΥ 2016.

18-12-2015 14:42:01 Mε επιστολή της προς τον Yπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης κο Παναγιώτη Κουρουμπλή, τον Υφυπουργό κο Γιάννη Μπαλάφα, τον Πρόεδρο της ΚΕΔΕ κ. Γιώργο Πατούλη και το Δήμαρχο Αθηναίων κο Γιώργο Καμίνη, η ΠΟΜΙΔΑ ζήτησε πάγωμα ή μείωση των δημοτικών τελών καθαριότητας και φωτισμού για το 2016 καθώς και δέσμευση των δημοτικών αρχών ότι δεν θα επιβάλουν αναδρομικά τέλη στους ιδιοκτήτες αυθαιρέτων χωρών που νομιμοποιήθηκαν. Με τον τρόπο αυτό, επισημαίνεται, οι δήμοι θα εξασφαλίσουν επιπλέον έσοδα για το 2016 χωρίς να επιβαρύνουν τους δημότες με πρόσθετες αυξήσεις στα τέλη (όπως δυστυχώς έκαναν οι δημοτικές αρχές όλα τα προηγούμενα χρόνια με ελάχιστες εξαιρέσεις.
«Αν τα εμβαδά των χώρων αυτών απλώς προστεθούν στους λογαριασμούς της ΔΕΗ από 1.1.2016, χωρίς άλλες συνέπειες, όχι μόνον δεν θα χρειαστεί οποιαδήποτε αύξηση, αλλά θα καταστούν δυνατές σημαντικές μειώσεις των ήδη καταβαλλομένων τελών και ιδιαίτερα στην πολλαπλά επιβαρυμένη επαγγελματική χρήση!», τονίζει η ΠΟΜΙΔΑ.
Στην επιστολή αναφέρονται συγκεκριμένα τα εξής:
"Αξιότιμοι κε Υπουργέ, κε Υφυπουργέ, κε Πρόεδρε, Κε Δήμαρχε,
Όπως είναι γνωστό, το ύψος των δημοτικών τελών καθαριότητας και φωτισμού καθορίζεται κάθε χρόνο από κάθε Ο.Τ.Α. σε ανταποδοτική, υποτίθεται, βάση, χωρίς να υπόκειται σε κάποιο νομοθετικό περιορισμό. Δυστυχώς κατά τα τελευταία χρόνια, αρκετοί Ο.Τ.Α. επωφελούμενοι και από τον ευχερή γι αυτούς μηχανισμό είσπραξής τους μέσω της ΔΕΗ, επιβάλλουν κάθε χρόνο παράλογες αυξήσεις των συντελεστών τους, συχνά με σκοπό να χρησιμοποιήσουν τα έσοδα σε άλλες δραστηριότητες, άσχετες με την καθαριότητα, με αποτέλεσμα τα δημοτικά αυτά τέλη να έχουν εξελιχθεί σε σημαντικό παράγοντα επιβάρυνσης των νοικοκυριών και «βραχνά» των επιχειρήσεων που κατοικοεδρεύουν σε αυτούς, με αυτονόητες τις ολέθριες συνέπειες στους πολίτες και της επιχειρήσεις.
Ευτυχώς βεβαίως υπάρχουν και Ο.Τ.Α. με δημοτικές αρχές που έχουν αντιληφθεί το πρόβλημα, όπως ο Δήμος Αθηναίων, και συχνά αποφασίζουν «πάγωμα» ή και συμβολικές μειώσεις των τελών αυτών, δεδομένου ότι η νοικοκυρεμένη διαχείριση και η σύγχρονη μηχανοργάνωση των ΟΤΑ, έχουν ως αποτέλεσμα να μην είναι αναγκαίες και νέες αυξήσεις των φορολογικών συντελεστών κάθε χρόνο.
Γι αυτό, εν όψει της επικείμενης κατά μήνα Δεκέμβριο κατάρτισης και ψήφισης των ετήσιων προϋπολογισμών των Ο.Τ.Α. για το έτος 2016, ζητούμε και εφέτος, να εξασφαλισθεί με οποιοδήποτε κατάλληλο τρόπο ότι δεν θα επιβληθούν από τους Ο.Τ.Α. αυξήσεις στα δημοτικά τέλη καθαριότητας και φωτισμού, και ότι τα έσοδα από δημοτικά τέλη καθαριότητας και φωτισμού δεν θα διοχετεύονται σε άλλες δραστηριότητες των Ο.Τ.Α.
Αλλωστε θα ήταν παράλογο να αυξηθούν τα δημοτικά αυτά τέλη τη στιγμή που για τους πρόσφατα νομιμοποιημένους πρόσθετους χώρους εκατοντάδων χιλιάδων ακινήτων στη χώρα δεν καταβάλλονται δημοτικά τέλη γιατί σχεδόν το σύνολό τους δεν έχει δηλωθεί στους ΟΤΑ της χώρας, λόγω του φόβου των πολιτών για αναδρομικότητα της σχετικής φορολόγησης και για επιβολή προστίμων. Αν τα εμβαδά των χώρων αυτών απλώς προστεθούν στους λογαριασμούς της ΔΕΗ από 1.1.2016, χωρίς άλλες συνέπειες, όχι μόνον δεν θα χρειαστεί οποιαδήποτε αύξηση, αλλά θα καταστούν δυνατές σημαντικές μειώσεις των ήδη καταβαλλομένων τελών και ιδιαίτερα στην πολλαπλά επιβαρυμένη επαγγελματική χρήση!"