Μισθώσεις Ακινήτων

Διαχείριση Κτιρίων

Περισσότερα


ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΚΤΙΡΙΩΝ ΜΕΛΩΝ ΠΟΜΙΔΑ - INTERAMERICAN

Τώρα η ΠΟΜΙΔΑ σε συνεργασία με την INTERAMERICAN προσφέρει στα μέλη της ένα μοναδικό πρόγραμμα ομαδικής ασφάλισης των κτιρίων τους με ασυναγώνιστο κόστος, πληρέστατες καλύψεις & άμεση καταβολή της αποζημίωσης!
Υπολόγισε ασφάλιστρα για:Πληροφορίες:
Γρ. Ασφάλισης Κτιρίων ΠΟΜΙΔΑ, Σοφοκλέους 15 & Αιόλου, Αθήνα τηλ. 210-323040

Eγγραφή Ασφαλιζομ. Μελών από το διαδίκτυο Interamerican

MAIN PAGE

ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΤΗΣ ΠΟΜΙΔΑ: ΜΕΤΑ ΤΟ ΔΙΑΒΗΜΑ ΝΑ ΜΗΝ ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΠΕΑ ΣΤΙΣ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΩΝ ΜΙΣΘΩΣΕΩΝ Η ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΤΟΥ ΥΠΕΚΑ ΟΡΙΖΕΙ ΡΗΤΑ ΟΤΙ ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ!

22-03-2016 21:01:49 Να μην ζητείται δήλωση στοιχείων Πιστοποιητικού Ενεργειακής Απόδοσης (ΠΕΑ) στις περιπτώσεις καταχώρησης τροποποιήσεων υφιστάμενων μισθώσεων στην ηλεκτρονική εφαρμογή της ΓΓΠΣ, αφού αυτό δεν προβλέπεται από τη σχετική νομοθεσία, είχε ζητήσει η ΠΟΜΙΔΑ με επιστολή προς τους αρμόδιους, καθόσον, παρότι ο νόμος 4122/2013 (άρθρο 12) προβλέπει ρητά ότι η έκδοση ΠΕΑ είναι υποχρεωτική μόνον «κατά τη μίσθωση σε νέο ενοικιαστή κτιρίου ή κτιριακής μονάδας», στην ηλεκτρονική εφαρμογή της ΓΓΠΣ, πιθανόν λόγω πρόσφατης διάταξης του Ν. 4342/2015 που αναφερόταν στην καταχώρηση των στοιχείων των μισθωτικών συμβάσεων, ζητούνταν αδιάκριτα δηλώσεις στοιχείων ΠΕΑ και στις τροποποιητικές συμβάσεις υφισταμένων μισθώσεων, ενώ αυτό δεν προβλέπεται από τη σχετική νομοθεσία.
Η Γενική Γραμματεία Ενέργειας εξέδωσε ειδική λεπτομερή εγκύκλιο με την οποία επιβεβαιώνεται απόλυτα η ορθότητα της άποψης της ΠΟΜΙΔΑ και ξεκαθαρίζει απόλυτα όχι μόνον αυτό, αλλά και σειρά άλλων θεμάτων όπως το για ποιές κατηγορίες ακινήτων ΔΕΝ απαιτείται διόλου ενεργειακό πιστοποιητικό.
Υπενθυμίζεται ότι πλέον σε όλες τις εμπορικές διαφημιστικές καταχωρήσεις στον Τύπο και το διαδίκτυο για τη διάθεση προς πώληση ή προς μίσθωση κτιρίου ή κτιριακής μονάδας που διαθέτει πιστοποιητικό ενεργειακής απόδοσης, απαιτείται η αναγραφή του δείκτη ενεργειακής απόδοσης (ενεργειακή κατηγορία) του κτιρίου, όπως αυτός προκύπτει από το ΠΕΑ, ενώ από 1.1.2016 είναι πλέον υποχρεωτική η έκδοση ενεργειακού πιστοποιητικού (ΠΕΑ) και για κτίσματα μικρότερα των 50 τ.μ., όταν αυτά ενοικιάζονται ή πωλούνται.