Μισθώσεις Ακινήτων

Διαχείριση Κτιρίων

Περισσότερα


ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΚΤΙΡΙΩΝ ΜΕΛΩΝ ΠΟΜΙΔΑ - INTERAMERICAN

Τώρα η ΠΟΜΙΔΑ σε συνεργασία με την INTERAMERICAN προσφέρει στα μέλη της ένα μοναδικό πρόγραμμα ομαδικής ασφάλισης των κτιρίων τους με ασυναγώνιστο κόστος, πληρέστατες καλύψεις & άμεση καταβολή της αποζημίωσης!
Υπολόγισε ασφάλιστρα για:Πληροφορίες:
Γρ. Ασφάλισης Κτιρίων ΠΟΜΙΔΑ, Σοφοκλέους 15 & Αιόλου, Αθήνα τηλ. 210-323040

Eγγραφή Ασφαλιζομ. Μελών από το διαδίκτυο Interamerican

MAIN PAGE

ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΚΑΙ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

22-03-2016 21:04:47 Με την παρουσία του Προέδρου της ΠΟΜΙΔΑ και της Διεθνούς Ενώσεως Ιδιοκτητών Ακινήτων (U.I.P.I.) κ. Στράτου Παραδιά διεξήχθη την Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2016 και ώρα 18.00 στην αίθουσα του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, η Γ.Σ. της ΕΝΩΣΕΩΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ (ΕΝ.Ι.Α.Θ) που χαρακτηρίστηκε από πολύ μεγάλη προσέλευση αγανακτισμένων ιδιοκτητών ακινήτων και εκπροσώπων φορέων. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Πρόεδρος του Συλλόγου Μεσιτών Αστικών Συμβάσεων Ν. Θεσσαλονίκης κ. ’γγελος Πασαλίδης, ο πρόεδρος του ΚΕ.Π.ΚΑ κ. Νικόλαος Τσεμπερλίδης, ο Βουλευτής ΝΔ και εκπρόσωπος της μείζονος αντιπολίτευσης του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Θεσσαλονίκης κ. Σταύρος Καλαφάτης κ.α.
Ο Πρόεδρος της ΕΝΙΑΘ κ. Κωνσταντίνος Χαϊδούτης επεσήμανε ότι επικρατεί σήμερα μια πλήρης κατάρρευση στην αγορά ακινήτων και την αγωνία των ιδιοκτητών ακινήτων για τις επικείμενες αλλαγές στη φορολογία της ακίνητης περιουσίας και στο ασφαλιστικό. Στάθηκε επίσης ιδιαίτερα στη ρύθμιση που έγινε πρόσφατα για τα ανείσπρακτα ενοίκια και τη μείωση των αντικειμενικών τιμών στην πλειονότητα των περιοχών.
Ο Πρόεδρος της ΠΟΜΙΔΑ κ. Στράτος Παραδιάς καταδίκασε την υπερφορολόγηση της ακίνητης ιδιοκτησίας στη χώρα μας και επισήμανε ότι αυτή συνιστά «σοβαρή παραβίαση του διεθνώς αναγνωρισμένου Ανθρωπίνου Δικαιώματος της Ιδιοκτησίας».
Ανέφερε επίσης τις προτάσεις και τα αιτήματα των ιδιοκτητών ακινήτων για τα προβλήματα που τους απασχολούν, επισημαίνοντας ότι σχετικά με τον ΕΝΦΙΑ, το Υπουργείο εξετάζει την επαναφορά ενός δήθεν «πιο δίκαιου» ΦΑΠ στη βάση του να «επιβραβεύσει» με θέσπιση αφορολογήτου εκείνους που δεν πληρώνουν τα λίγα, επιρρίπτοντας τα βάρη, «τιμωρώντας» δηλαδή, εκείνους που «ματώνουν» πληρώνοντας τα πολλά, και που τώρα σχεδιάζεται να κληθούν να πληρώσουν ακόμη περισσότερα! Μια τέτοια αλλαγή θα οδηγήσει σε βέβαιο εισπρακτικό «Βατερλώ», απλά γιατί τα θύματα ενός ακόμη πιο ληστρικού ΦΑΠ δεν έχουν πια, δεν μπορούν και δεν θα πληρώσουν, με αποτέλεσμα σύντομα να αναγκαστεί η κυβέρνηση να επιβάλει πρόσθετα φορολογικά μέτρα για να καλύψει τα νέα ελλείμματα, ακόμη και σε βάρος εκείνων που υποτίθεται ότι θα ευνοηθούν! Ακριβώς δηλαδή ότι έγινε με την κατάργηση του ΕΤΑΚ (1‰) το 2010, που μας οδήγησε στο «χαράτσι» μέσω ΔΕΗ το 2011!
Ένας νέος φόρος ακινήτων μπορεί να γίνει «πιο δίκαιος» ΜΟΝΟΝ αν η Κυβέρνηση τολμήσει να νομοθετήσει να συνεισφέρουν ΟΛΟΙ, και ιδιαίτερα όλοι εκείνοι που μέχρι σήμερα δεν πληρώνουν απολύτως ή σχεδόν τίποτε, δηλαδή οι κάτοχοι των εκατομμυρίων στρεμμάτων εκτός σχεδίου γης, οι οποίοι σήμερα ουσιαστικώς και σκανδαλωδώς φοροαπαλλάσσονται, «πληρώνοντας», καθαρά προσχηματικά, μόλις ένα ευρώ (1€!) ανά στρέμμα το χρόνου, καθώς και να καταργήσει το συμπληρωματικό φόρο. Επίσης, να δώσει στους φορολογούμενους που επιθυμούν, το δικαίωμα της εξόφλησης φορολογικών υποχρεώσεών τους, ιδίως από τον ΕΝΦΙΑ, με μονομερή εκχώρηση στο Δημόσιο, ακινήτου της πλήρους κυριότητάς τους!
Ο κ. Ευάγγελος Μήνος, Γενικός Γραμματέας της ΕΝ.Ι.Α.Θ και δικηγόρος, αναφέρθηκε στο θέμα των τουριστικών μισθώσεων και τις πρόσφατες αλλαγές που επήλθαν από την 01 Νοεμβρίου 2015 στην έννοια των τουριστικών καταλυμάτων και την υποχρέωση να φέρουν ειδικό σήμα ΕΟΤ. Επίσης, επισήμανε τις πρόσφατες αλλαγές που αφορούν τα ενεργειακά πιστοποιητικά που συνοδεύουν πλέον όλες τις μισθώσεις και αγοραπωλησίες κατοικιών.
Ο κ. Θεόδωρος Σιώζιος, φοροτεχνικός και μέλος του Δ.Σ της ΕΝ.Ι.Α.Θ επισήμανε τις αλλαγές που θα ισχύσουν στις φετινές φορολογικές δηλώσεις για τους ιδιοκτήτες ακινήτων και ειδικά όσον αφορά τα ανείσπρακτα μισθώματα που θα δηλώνονται σε ξεχωριστό κωδικό, ενώ η κα Μαρία Θεοχάρη, πολιτικός μηχανικός και μέλος του Δ.Σ της ΕΝ.Ι.Α.Θ έκανε αναφορά στην παράταση του νόμου περί τακτοποίησης αυθαιρέτων και τι πρέπει να προσέξουν οι ιδιοκτήτες ακινήτων.
Τέλος, ο κ. Νίκος Κεχαγιάογλου, ασφαλιστικός σύμβουλος Π.ΟΜ.ΙΔ.Α αναφέρθηκε στο ομαδικό πρόγραμμα ασφάλισης κτιρίων ΠΟΜΙΔΑ-ΙNTERAMERICAN.