Μισθώσεις Ακινήτων

Διαχείριση Κτιρίων

Περισσότερα


ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΚΤΙΡΙΩΝ ΜΕΛΩΝ ΠΟΜΙΔΑ - INTERAMERICAN

Τώρα η ΠΟΜΙΔΑ σε συνεργασία με την INTERAMERICAN προσφέρει στα μέλη της ένα μοναδικό πρόγραμμα ομαδικής ασφάλισης των κτιρίων τους με ασυναγώνιστο κόστος, πληρέστατες καλύψεις & άμεση καταβολή της αποζημίωσης!
Υπολόγισε ασφάλιστρα για:Πληροφορίες:
Γρ. Ασφάλισης Κτιρίων ΠΟΜΙΔΑ, Σοφοκλέους 15 & Αιόλου, Αθήνα τηλ. 210-323040

Eγγραφή Ασφαλιζομ. Μελών από το διαδίκτυο Interamerican

MAIN PAGE

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΙΜΕΣ ΖΩΝΗΣ 2007

23-02-2007 13:56:28 Πάτρα 22/2/2006
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ Η ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΩΝ ΑΞΙΩΝ ΤΩΝ ΑΚΙΝΗΤΩΝ

Είναι πέρα από κάθε λογική η εφαρμογή αυξήσεων στις ήδη υπάρχουσες υψηλές τιμές αντικειμενικών αξιών των ακινήτων στο Νομό Αχαϊας. Με την αύξηση αυτή διαπράττεται έγκλημα σε βάρος των ιδιοκτητών και των υποψηφίων ιδιοκτητών, αλλά και σε βάρος όλων πολιτών που σχετίζονται με την αγορά ακινήτου, όταν οι αυξήσεις των αντικειμενικών αξιών, που επιβλήθηκαν μόλις το προηγούμενο έτος (2006), κυμάνθηκαν από 60% έως και 100%!!!
Ούτε λοιπόν κατά ένα ευρώ δεν θα έπρεπε εφέτος να αυξηθούν οι αντικειμενικές αξίες τουλάχιστον στο Νομό μας, η δε αύξηση που επιβλήθηκε σήμερα η οποία ξεπερνάει το 20%!!! καταδεικνύει την απροκάλυπτη φοροεισπρακτική πολιτική της Κυβέρνησης σε βάρος των πολιτών και του «σταθερού και μόνιμου στόχου» που λέγεται ακίνητο.
Οι ήδη ιδιοκτήτες δεν έχουν να κάνουν κάτι άλλο παρά να παραδώσουν τα ακίνητά τους στο κράτος, ενώ οι υποψήφιοι ιδιοκτήτες θα παραμείνουν για πολλά χρόνια ακόμα απλώς «υποψήφιοι».
Οι αντικειμενικές αξίες σε καμμία περίπτωση δεν θα έπρεπε να επιδέχονται τέτοιες αυξήσεις, αφού ο σκοπός για τον οποίο θεσμοθετήθηκαν, ήτο αφενός μεν να απαλλαγούν οι πολίτες από την χρονοβόρα και όχι μόνον, διαδικασία της εκτιμήσεως της αξίας των ακινήτων εκ μέρους των υπαλλήλων των Δ Ο Υ και να αποφευγχούν οι συναλλαγές μεταξύ τους, αφετέρου δε οι αξίες αυτές να χρησιμοποιούνται ως βάση προκειμένου να υπολογίζονται οι φόροι που περιέρχονται στο κράτος από τις δικαιοπραξίες γύρω από τα ακίνητα. Οι εν λόγω αξίες λοιπόν θα έπρεπε να είναι «συμβολικές» και σταθερές και σε καμμία περίπτωση δεν θα έπρεπε να ακολουθούν τις αγοραίες αξίες των ακινήτων.
Είναι βέβαιο ότι η αύξηση των αντικειμενικών αξιών, πλην του ότι θα δημιουργήσει εντονώτατες πληθωριστικές προσδοκίες και πιέσεις, θα αποτελέσει, μαζί με τους λοιπούς φόρους, ουσιώδη ανασχετικό παράγοντα στην οικοδομική δραστηριότητα, στην εμπορική κίνηση που είναι συνυφασμένη με αυτήν, στα σχετικά με την οικοδομή επαγγέλματα, στην κτηματαγορά και στην εισαγωγή συναλλάγματος για αγορά ακινήτων από τον απόδημο Ελληνισμό.
Ο ισχυρισμός δε των αρμοδίων ότι επιβάλλεται η αύξηση των αντικειμενικών τιμών, προκειμένου να πλησιάσουν τις αγοραίες, είναι εντελώς παραπλανητικός και χρησιμοποιείται προς ευρεία κατανάλωση, αφού έχει ήδη αποδειχθεί ότι η ίδια αύξηση των αντικειμενικών τιμών, είναι ένας από τους σημαντικότερους παράγοντες που ωθεί τις αγοραίες τιμές προς τα επάνω.
Με μία πιο σοβαρή και συνετή προσέγγιση των πραγμάτων και των μεγεθών (και όχι μόνον κάτω από το πρίσμα της εισπρακτικής λογικής), εύκολα μπορεί να αντιληφθεί κανείς ότι ΜΟΝΟΝ η σταθερότητα των αντικειμενικών αξιών, είναι αυτή που θα εξασφαλίσει την σταθερότητα και των αγοραίων αξιών και την ασφάλεια των συναλλαγών. Όταν όμως η ίδια η Κυβέρνηση «αισχροκερδεί» σε βάρος των πολιτών, τότε δεν είναι δυνατόν οι αγοραίες αξίες των ακινήτων να σταθεροποιηθούν και φυσικά το παράδειγμά της είναι ευνόητο ότι θα το ακολουθεί κάθε επιτήδειος σε κάθε χώρο και όχι μόνο στο χώρο των ακινήτων.
Είναι προφανές ότι η αύξηση των αντικειμενικών αξιών θα έχει σαν αποτέλεσμα, σε συνδυασμό με τους ήδη υφιστάμενους 30 φόρους και τέλη σε βάρος της ακίνητης ιδιοκτησίας, την ΠΟΛΛΑΠΛΑΣΙΑ αύξηση του φορολογικού βάρους των οικονομικά ενεργών πολιτών, κυρίως:
- Στις φορολογίες κληρονομιάς, δωρεάς και γονικής παροχής.
- Στις αγοραπωλησίες ακινήτων, διανομές και ανταλλαγές.
- Στον ετήσιο φόρο της δήθεν «μεγάλης» ακίνητης περιουσίας.
- Στο τέλος ακίνητης περιουσίας και τα δημοτικά τέλη
- Στην φορολογία ιδιοκατοίκησης
- Στην φορολογία εισοδήματος
- Στο κόστος αμοιβών και τελών σύνταξης συμβολαίων.