Μισθώσεις Ακινήτων

Διαχείριση Κτιρίων

Περισσότερα


ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΚΤΙΡΙΩΝ ΜΕΛΩΝ ΠΟΜΙΔΑ - INTERAMERICAN

Τώρα η ΠΟΜΙΔΑ σε συνεργασία με την INTERAMERICAN προσφέρει στα μέλη της ένα μοναδικό πρόγραμμα ομαδικής ασφάλισης των κτιρίων τους με ασυναγώνιστο κόστος, πληρέστατες καλύψεις & άμεση καταβολή της αποζημίωσης!
Υπολόγισε ασφάλιστρα για:Πληροφορίες:
Γρ. Ασφάλισης Κτιρίων ΠΟΜΙΔΑ, Σοφοκλέους 15 & Αιόλου, Αθήνα τηλ. 210-323040

Eγγραφή Ασφαλιζομ. Μελών από το διαδίκτυο Interamerican

MAIN PAGE

ΝΕΟ Ε.Τ.ΑΚ.

06-02-2009 11:20:52 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΟΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΠΟΜΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ Ε.Τ.ΑΚ.


ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ: 5 Φεβρουαρίου 2009Τα σημαντικά θετικά στοιχεία της νέας ρύθμισης του ΕΤΑΚ είναι ότι:

4Με τον υπολογισμό του αφορολογήτου σε ευρώ το σύστημα γίνεται απλούστερο, γιατί λύνεται το δυσχερέστατο πρόβλημα του ορισμού της πρώτης κατοικίας.

4Το αφορολόγητο μπορεί να καλύπτει τώρα όχι μόνον την πρώτη κατοικία αλλά και τις περισσότερες δευτερεύουσες μικρής αξίας κατοικίες (π.χ. σπίτια στα χωριά).

4Δεν θίγεται ο ενιαίος και χαμηλός φορολογικός συντελεστής 1 ο/οο ετησίως για τα φυσικά πρόσωπα, ώστε όλοι οι φορολογούμενοι να μπορούν να καταβάλουν το ΕΤΑΚ, ιδιαίτερα στις σημερινές οικονομικές δυσκολίες.

Η νέα ρύθμιση όμως θα μπορούσε να είναι ακόμη πιο δίκαιη αν το αφορολόγητο δεν κάλυπτε μόνον κατοικίες! Στη γραπτή δήλωση του Υπουργού Οικονομίας κ. Γιάννη Παπαθανασίου αναφέρονται τα εξής:

«Καθιερώνεται αφορολόγητο όριο για τις κατοικίες στα 200.000 ευρώ... ... Το αφορολόγητο δεν αφαιρείται μόνο από την κύρια κατοικία, αλλά από το σύνολο της αξίας των κατοικιών (διαμερίσματα και μονοκατοικίες κωδικοί 1 και 2 του Ε9)...».Συνεπώς το αφορολόγητο ποσό των 100.000 – 200.000 ευρώ τώρα θα αφαιρείται μόνον από αξία κατοικιών (κωδικοί 1 και 2 του Ε9) και όχι και από αξίες αποθηκών, γκαράζ, καταστημάτων, γραφείων, οικοπέδων κλπ., όπως μεταδόθηκε από όλα τα μέσα μαζικής ενημέρωσης. Έτσι πολλοί φορολογούμενοι θα καλούνται να πληρώσουν μικροποσά για τέτοια περιουσιακά στοιχεία, από το πρώτο μάλιστα ευρώ!

Γι΄ αυτό η ΠΟΜΙΔΑ παράλληλα με τις ρυθμίσεις που ανακοινώθηκαν, προτείνει να αυξηθεί το μη βεβαιούμενο ποσό του ΕΤΑΚ από μόλις 27 ευρώ που είναι σήμερα, σε 100 ευρώ, ώστε έτσι να μην πληρώνουν ΕΤΑΚ οι μικροϊδιοκτήτες της χώρας, και στους οποίους μάλιστα η αποστολή ετήσιων λογαριασμών ΕΤΑΚ έχει για το κράτος λειτουργικό κόστος σχεδόν ίσο με το φόρο που θα κληθούν να πληρώσουν!

Τέλος η ΠΟΜΙΔΑ ζητά να καταστεί σαφές ότι το αφορολόγητο σε ευρώ θα ισχύσει και για τους κατοίκους εξωτερικού, οι οποίοι ως τώρα πλήρωναν ΕΤΑΚ γιατί δεν έχουν μόνιμη κατοικία στην Ελλάδα! Το πλέον δικαιολογημένο παράπονο του Απόδημου Ελληνισμού είναι ότι στο ΕΤΑΚ φορολογούνται από το πρώτο ευρώ, χωρίς καμιά απαλλαγή!