Μισθώσεις Ακινήτων

Διαχείριση Κτιρίων

Περισσότερα


ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΚΤΙΡΙΩΝ ΜΕΛΩΝ ΠΟΜΙΔΑ - INTERAMERICAN

Τώρα η ΠΟΜΙΔΑ σε συνεργασία με την INTERAMERICAN προσφέρει στα μέλη της ένα μοναδικό πρόγραμμα ομαδικής ασφάλισης των κτιρίων τους με ασυναγώνιστο κόστος, πληρέστατες καλύψεις & άμεση καταβολή της αποζημίωσης!
Υπολόγισε ασφάλιστρα για:Πληροφορίες:
Γρ. Ασφάλισης Κτιρίων ΠΟΜΙΔΑ, Σοφοκλέους 15 & Αιόλου, Αθήνα τηλ. 210-323040

Eγγραφή Ασφαλιζομ. Μελών από το διαδίκτυο Interamerican

MAIN PAGE

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΑ ΜΕΤΡΑ

02-11-2009 15:12:13 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Πάτρα, 01/11/2009

ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΕΠΙΔΡΟΜΗ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΟΤΑΝ – ΕΝΩ ΒΑΡΥΝΟΝΤΑΙ ΗΔΗ ΜΕ 40 ΦΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΤΕΛΗ, ΣΧΕΔΙΑΖΕΙ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ ΠΕΝΤΑΠΛΑΣΙΑΣΜΟ ΤΩΝ ΦΟΡΩΝ ΣΤΑ ΑΚΙΝΗΤΑ!

Η ΕΝΩΣΗ ΜΑΣ, η οποία στοχεύει πάντοτε σε φορολογική ισότητα και δικαιοσύνη, ΑΠΑΙΤΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΠΙΒΛΗΘΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΝΕΟΣ ΦΟΡΟΣ & ΚΑΜΜΙΑ ΑΥΞΗΣΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟΥ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΗ, σε βάρος των ιδιοκτητών ακινήτων και τούτο διότι:

α) ΦΟΡΟΣ ΑΚΙΝΗΤΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ. Η ακίνητη περιουσία στη χώρα μας είναι κατά κανόνα απρόσοδη, και σήμερα βρίσκεται σε έντονη κρίση. Όπου υπάρχει πρόσοδος, αυτή ήδη φορολογείται βαρύτατα με έντονη προοδευτικότητα. Τα παλαιότερα κτίσματα βρίσκονται σε τροχιά παλαίωσης και απαξίωσης, ιδιαίτερα σε κεντρικές συνοικίες οι οποίες εγκαταλείπονται από τους κατοίκους τους, η δε ανακαίνισή τους σύμφωνα με τις ευρωπαικές οδηγίες έχει κόστος απλησίαστο για τις μεγάλες μάζες. Συνεπώς δεν υπάρχει φοροδοτική ικανότητα για καταβολή ετήσιου φόρου τύπου ΦΜΑΠ. Η επιβολή ετήσιου φόρου επί της μεσαίας περιουσίας με το πρόσχημα της φορολόγησης της μεγάλης, θα εξουθενώσει οικονομικά εκατοντάδες χιλιάδες φορολογούμενους, ιδιαίτερα μεγάλης ηλικίας και χωρίς οικονομική ρευστότητα και θα οδηγήσει στο ότι, δίπλα στον εκπλειστηριασμό των ακινήτων των οφειλετών στις τράπεζες θα προστεθεί και ο εκπλειστηριασμός των ακινήτων των οφειλετών στο Δημόσιο για το φόρο αυτό. Έτσι η ακίνητη ιδιοκτησία ανθρώπων χωρίς οικονομική ρευστότητα, κυρίως ατόμων μεγάλης ηλικίας, σταδιακά θα περάσει μέσα από τη διαδικασία αυτή σε χέρια οικονομικά ισχυρών παραγόντων.

β) ΦΟΡΟΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ - ΓΟΝΙΚΗΣ ΠΑΡΟΧΗΣ. Η επαναφορά του θα είναι πραγματικό πλήγμα για την ελληνική οικογένεια. Μια τέτοια πρωτοβουλία σήμερα, μετά την πρόσφατη απόφαση του ΣτΕ για την απαλλαγή των εγγάμων από ΦΜΑ Α΄κατοικίας, έχει το πρόσθετο πρόβλημα ότι κινδυνεύει να κριθεί ως έκδηλα αντισυνταγματική, αφού αντίκειται στο άρθρο 24 του Συντάγματος που ορίζει ότι η οικογένεια τελεί υπό την προστασία του Κράτους.

γ) ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΕΣ ΑΞΙΕΣ. Η σημερινή πρωτοφανής κρίση στην κτηματαγορά και στη χώρα μας, ουδέν περιθώριο αφήνει για αύξησή τους για δημοσιονομικούς σκοπούς.
ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΙΩΘΕΙ ΟΜΩΣ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΟ ΕΛΛΕΙΜΜΑ, ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΕΥΡΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΕΙΝΑΙ:
1. να αντιμετωπιστεί η ευρύτατη φοροδιαφυγή, με διαφανείς ελεγκτικούς μηχανισμούς και ακόμη και με επιβολή τεκμηρίων διαβίωσης σε όσους κάνουν ζωή πλουσίων και φορολογικές δηλώσεις πτωχών και
2. να περισταλούν δραστικά οι σπατάλες του δημόσιου τομέα, ώστε να πάψουν επί τέλους οι φορολογούμενοι να «αντλούν εις πίθον Δαναíδων».