Μισθώσεις Ακινήτων

Διαχείριση Κτιρίων

Περισσότερα


ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΚΤΙΡΙΩΝ ΜΕΛΩΝ ΠΟΜΙΔΑ - INTERAMERICAN

Τώρα η ΠΟΜΙΔΑ σε συνεργασία με την INTERAMERICAN προσφέρει στα μέλη της ένα μοναδικό πρόγραμμα ομαδικής ασφάλισης των κτιρίων τους με ασυναγώνιστο κόστος, πληρέστατες καλύψεις & άμεση καταβολή της αποζημίωσης!
Υπολόγισε ασφάλιστρα για:Πληροφορίες:
Γρ. Ασφάλισης Κτιρίων ΠΟΜΙΔΑ, Σοφοκλέους 15 & Αιόλου, Αθήνα τηλ. 210-323040

Eγγραφή Ασφαλιζομ. Μελών από το διαδίκτυο Interamerican

MAIN PAGE

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ

23-11-2009 10:33:22 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ

ΠΑΝΩ ΑΠΟ 1.000.000 ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΘΑ ΚΛΗΘΟΥΝ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΤΩΡΑ ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΙΣΦΟΡΑ ΜΕ ΤΟ ΕΤΑΚ 2009!
Η φορολόγηση της «μεγάλης» ακίνητης ιδιοκτησίας δεν είναι παρά το πρόσχημα για τη σημερινή χωρίς προηγούμενο φορολογική στοχοποίηση της μεσαίας ιδιοκτησίας, που είναι ο πυρήνας του υστερήματος και της αποταμίευσης του ελληνικού λαού, δήλωσε σήμερα στην Πάτρα, κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης των ιδιοκτητών ακινήτων του Νομού Αχαίας, στο ξενοδοχείο ΑΣΤΕΡΑΣ, στα πλαίσια του συνεδρίου «FORUM Aνάπτυξης 2009», ο πρόεδρος της ΠΟΜΙΔΑ κ. Στράτος Παραδιάς. Οι γνωστές δημοσιονομικές ανάγκες και η αδυναμία εντοπισμού των (φοροφυγάδων) ανέντιμων φορολογουμένων δεν μπορεί ποτέ να «νομιμοποιήσουν» την φοροεπιδρομή κατά των έντιμων, με σαρωτικά μέτρα όπως η έκτακτη εισφορά, ο αναμενόμενος ετήσιος αυτόματος ΦΜΑΠ, η επαναφορά του φόρου κληρονομιάς - γονικής παροχής και η προαναγγελθείσα νέα αύξηση των αντικειμενικών αξιών, που όλα αυτά θα οδηγήσουν νομοτελειακά στην αρπαγή - έμμεση δήμευση των περιουσιών τους, το όποιο εναπομείναν εισόδημα της οποίας ήδη φορολογείται βαρύτατα πάνω (+1,5%) από την ανώτατη φορολογική κλίμακα εισοδήματος!!!
Ειδικότερα για την αιφνιδιαστική και «εν κρυπτώ» δραματική επαύξηση της έκτακτης εισφοράς από τις 400.000 € και με τελικό συντελεστή έως και 10 ο/οο, σε αντίθεση με ότι είχε αρχικά ανακοινωθεί και τεθεί σε «δημόσια διαβούλευση», ο πρόεδρος επισήμανε ότι αυτό πρακτικά σημαίνει ότι τελικά θα ξεπεράσει κατά πολύ το ένα εκατομμύριο ο αριθμός των υπόχρεων ιδιοκτητών, ενώ η αύξηση του συνολικού φόρου, σε σχέση με το ΕΤΑΚ, κυμαίνεται από 25% στη μικρή έως 133% στη μεσαία περιουσία ύψους έως και 1.000.000 € και έως 585% στα υψηλότερα κλιμάκια! Οι ιδιοκτήτες απρόσοδων ακινήτων αδυνατούν απόλυτα να ανταποκριθούν οικονομικά σε τέτοια φορολογικά μέτρα, και δίκαια αγωνιούν για το ποιά θα είναι τα επόμενα, μόνιμου μάλιστα χαρακτήρα! Είναι απαράδεκτο τα παλιά, τα ξενοίκιαστα, τα δεσμευμένα, τα ετοιμόρροπα, τα ημιτελή, τα άχτιστα, τα κάθε είδους χωρίς εισόδημα ακίνητα στη χώρα μας με τις υπερτιμημένες αντικειμενικές αξίες, να αποτελέσουν βάση για βαριά φορολόγηση των ιδιοκτητών τους, αρχικά δήθεν έκτακτη, για να διαιωνιστεί μέσω του νέου ΦΜΑΠ!
Ο πρόεδρος αναφέρθηκε στις καταστροφικές συνέπειες αυτών των μέτρων στην οικοδομή και στα τεχνικά, εμποροβιομηχανικά και νομικά επαγγέλματα που σχετίζονται με αυτήν, και στην κτηματαγορά και την οικονομία γενικότερα, ιδιαίτερα όμως στον κλονισμό της εμπιστοσύνης των πολιτών στο κράτος και στην εξώθησή τους στη φοροδιαφυγή, ως μόνη διέξοδο σωτηρίας από την άδικη και παράλογη υπερφορολόγηση! Τέλος αναρωτήθηκε πως άραγε θα πεισθούν οι ιδιοκτήτες των υφισταμένων παλαιών κτιρίων σε όλη τη χώρα, και πως θα μπορέσουν να υλοποιήσουν τις επερχόμενες κοινοτικές οδηγίες για ενεργειακή αναβάθμισή τους, όταν το κράτος όχι μόνον θα απομυζήσει και το τελευταίο διαθέσιμο ευρώ, αλλά και θα ζητά κάθε χρόνο, μερίδιο από την όποια αξία της ιδιοκτησίας τους?
Φοβούμαι, τόνισε τέλος ο πρόεδρος, ότι πολύ γρήγορα ξεχάστηκαν οι εντολές του Πρωθυπουργού για κοινωνικό διάλογο των υπουργών με τις αρμόδιες οργανώσεις ΠΡΙΝ από κάθε εξαγγελία μέτρων που τις αφορούν. Δεν μπορεί η ανάρτηση νομοσχεδίου στο διαδίκτυο, και μάλιστα εντελώς διαφορετικού από αυτό που τελικά κατατέθηκε για ψήφιση, να θεωρείται ότι υποκαθιστά τον αναγκαίο διάλογο με τους εκπροσώπους της οργανωμένης κοινωνίας των πολιτών, και να αναφέρεται ότι δήθεν «προηγήθηκε δημόσια διαβούλευση μέσω διαδικτύου»!!!
Οι λοιποί ομιλητές στη συγκέντρωση ήταν οι εξής:
Ο κ. ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΔΑΜΟΠΟΥΛΟΣ, Δικηγόρος, Αθηνών τ. Γενικός Γραμματέας Επικοινωνιών του Υπουργείου Μεταφορών και Επικοινωνιών, τ. Συνήγορος του Καταναλωτή, τ. Σύμβουλος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, και συγγραφέας νομικών συγγραμμάτων, που αναφέρθηκε στο θεσμό και τα καθημερινά προβλήματα της οριζοντίου ιδιοκτησίας στην Ελλάδα, στις σύγχρονες διαφορές συνιδιοκτητών πολυκατοικίας, στις κοινόχρηστες δαπάνες, στα προβλήματα που παρουσιάζονται σχετικά με τις θέσεις στάθμευσης στην πυλωτή κλπ. αλλά και στην αλλαγή χρήσης χώρων των κτιρίων (ημιϋπαιθρίων κλπ).
Η κα ΚΥΡΙΑΚΗ ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗ, Δικηγόρος Πατρών, Πρόεδρος της Ενώσεως Ιδιοκτητών Ακινήτων Ν. Αχαΐας, που αναφέρθηκε στις μισθώσεις ακινήτων, στις μεταβιβάσεις και τη φορολογία τους, καθώς και στο Εθνικό Κτηματολόγιο.
Η Δρ. ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΤΣΟΛΑΚΗ, Αρχιτέκτων Βιοκλιματικής, Ερευνήτρια ΕΜΠ, ειδική στην εξοικονόμηση ενέργειας, που αναφέρθηκε στην πράσινη ανάπτυξη, στο περιβάλλον και στην ανάγκη εξοικονόμησης ενέργειας στα κτίρια.
Ο κ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΧΕΛΑΣ, Επιχειρηματίας, Αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Κατασκευαστών & Οικοδομικών Επιχειρήσεων(ΟΜΚΟΕΕ), που αναφέρθηκε στην επιχειρηματική και οικονομική ανάπτυξη της ακίνητης περιουσίας και τα προβλήματα της οικοδομής και της κτηματαγοράς στην Αχαΐα και γενικότερα.
Ο κ. NIKOΣ ΚΕΧΑΓΙΑΟΓΛΟΥ, Ασφαλιστικός Σύμβουλος, υπεύθυνος του προγράμματος «ομαδικής» ασφάλισης κτηρίων της Π.ΟΜ.ΙΔ.Α. ο οποίος ενημέρωσε το κοινό για την επιτυχημένη συνέχιση και βελτίωση του προγράμματος ασφάλισης κτηρίων των μελών της ΠΟΜΙΔΑ και τη διαδικασία μεταφοράς των ατομικών ασφαλιστικών συμβολαίων στο νέο πρόγραμμα της INTERAMERICAN.