Μισθώσεις Ακινήτων

Διαχείριση Κτιρίων

Περισσότερα


ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΚΤΙΡΙΩΝ ΜΕΛΩΝ ΠΟΜΙΔΑ - INTERAMERICAN

Τώρα η ΠΟΜΙΔΑ σε συνεργασία με την INTERAMERICAN προσφέρει στα μέλη της ένα μοναδικό πρόγραμμα ομαδικής ασφάλισης των κτιρίων τους με ασυναγώνιστο κόστος, πληρέστατες καλύψεις & άμεση καταβολή της αποζημίωσης!
Υπολόγισε ασφάλιστρα για:Πληροφορίες:
Γρ. Ασφάλισης Κτιρίων ΠΟΜΙΔΑ, Σοφοκλέους 15 & Αιόλου, Αθήνα τηλ. 210-323040

Eγγραφή Ασφαλιζομ. Μελών από το διαδίκτυο Interamerican

MAIN PAGE

ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΗΚΑΝ ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΡΥΘΜΙΣΗ ΤΩΝ ΗΜΙΥΠΑΙΘΡΙΩΝ

09-04-2010 13:46:05 Ανακοινώθηκαν από την Υπουργό ΠΕΚΑ κα Τίνα Μπιρμπίλη, τα πρώτα στοιχεία του νέου νομοσχεδίου για τη ρύθμιση των ημιυπαίθριων χώρων. Σύμφωνα με τα στοιχεία αυτά η τακτοποίηση των χώρων αυτών, αλλά και των χωρών υπογείων, παταριών και σοφίτων που βρίσκονται εντός του νόμιμου περιγράμματος της οικοδομής, θα πραγματοποιείται με την καταβολή "προστίμου διατήρησης και πράσινης χρήσης" μέ βάση την τιμή ζώνης κάθε ακινήτου και σύμφωνα με τον παρακάτω πίνακα:

Δηλούμενο εμβαδόν χώρου
Κτίσματα α' κατοικίας
Αλλες κατοικίες
Κτίσματα άλλων χρήσεων

ΚΤΙΣΜΑΤΑ ΕΝΤΟΣ ΣΧΕΔΙΟΥ ΠΟΛΕΩΣ / ΕΝΤΟΣ ΟΡΙΩΝ ΟΙΚΙΣΜΩΝ

Μικρότερος των 25 τ.μ.
5%
6%
7,5%

25 - 75 τ.μ.
7%
8,5%
10,5%

Μεγαλύτερος των 75 τ.μ.
9%
11%
13,5%

ΚΤΙΣΜΑΤΑ ΕΚΤΟΣ ΣΧΕΔΙΟΥ ΠΟΛΕΩΣ / ΕΚΤΟΣ ΟΡΙΩΝ ΟΙΚΙΣΜΩΝ

Μικρότερος των 25 τ.μ.
6%
7,2%
9%

25 - 75 τ.μ.
8%
9,6%
12%

Μεγαλύτερος των 75 τ.μ.
10%
12%
15%


Το "ειδικό πρόστιμο διατήρησης και πράσινης χρήσης" θα καταβάλλεται είτε εφάπαξ (οπότε θα υπάρχει έκπτωση), είτε σε μηνιαίες δόσεις, θα κατατίθεται στο Ειδικό Ταμείο Εφαρμογής Ρυθμιστικών και Πολεοδομικών Σχεδίων (ΕΤΕΡΠΣ), θα τηρείται σε ειδικό λογαριασμό που ονομάζεται «Ταμείο Περιβαλλοντικού Ισοζυγίου» και θα διατίθεται αποκλειστικά για την εξισορρόπηση του ελλείμματος γης, καθώς και για προγράμματα και δράσεις περιβαλλοντικής και πολεοδομικής αποκατάστασης, εντός του πρωτοβαθμίου ΟΤΑ στη διοικητική περιφέρεια του οποίου βρίσκονται οι χώροι που δηλώνονται. Οι δηλούμένοι χώροι θα διατηρούνται για 40 χρόνια χωρίς να νομιμοποιείται το «παράνομο κτίσμα».
Μετά την παρέλευση οκταμήνου από την ημέρα που θα τεθεί σε ισχύ η νέα ρύθμιση, θα αρχίσουν εντατικοί έλεγχοι για τον εντοπισμό αδήλωτων χώρων και θα επιβάλλονται αυστηρά πρόστιμα.
Η διαδικασία που θα ακολουθηθεί για τη δήλωση των κλεισμένων ημιυπαίθριων κλπ. θα είναι παρόμοια αυτής που προέβλεπε η ρύθμιση του πρώην υπουργός ΠΕΧΩΔΕ κ. Γιώργου Σουφλιά.