Μισθώσεις Ακινήτων

Διαχείριση Κτιρίων

Περισσότερα


ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΚΤΙΡΙΩΝ ΜΕΛΩΝ ΠΟΜΙΔΑ - INTERAMERICAN

Τώρα η ΠΟΜΙΔΑ σε συνεργασία με την INTERAMERICAN προσφέρει στα μέλη της ένα μοναδικό πρόγραμμα ομαδικής ασφάλισης των κτιρίων τους με ασυναγώνιστο κόστος, πληρέστατες καλύψεις & άμεση καταβολή της αποζημίωσης!
Υπολόγισε ασφάλιστρα για:Πληροφορίες:
Γρ. Ασφάλισης Κτιρίων ΠΟΜΙΔΑ, Σοφοκλέους 15 & Αιόλου, Αθήνα τηλ. 210-323040

Eγγραφή Ασφαλιζομ. Μελών από το διαδίκτυο Interamerican

MAIN PAGE

Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΑ ΑΚΙΝΗΤΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ΚΑΙ Η ΑΠΟΓΝΩΣΗ ΤΩΝ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ

21-11-2011 21:07:10 Η αγορά των ακινήτων βρίσκεται και θα βρίσκεται, εάν δεν ληφθούν θετικά μέτρα, σε κατάσταση αργού θανάτου, έχοντας δεχθεί τριπλό σοκ, σύμφωνα και με το Οικονομικό Πανεπιστήμιο, πρώτον από την μεγάλη αύξηση της ανεργίας, γεγονός που έχει θέσει εκτός αγοράς χιλιάδες υποψήφιους επενδυτές, δεύτερον από την μείωση της αγοραστικής δύναμης των Ελλήνων, σε συνδυασμό φυσικά με το κλείσιμο της στρόφιγγας του τραπεζικού δανεισμού και τρίτον εξαιτίας του τεράστιου αποθέματος απούλητων κτιρίων, ιδίως κατοικιών, το οποίο εκτιμάται έως και 270.000.
Η δεινή οικονομική κατάσταση έχει οδηγήσει χιλιάδες από επιχειρηματίες και ιδιοκτήτες ακινήτων που έχουν προβλήματα ρευστότητας, να βγάλουν στο σφυρί την περιουσία τους, ενώ έχουν εμφανιστεί στην αγορά φαινόμενα ακόμη και ενεχυρίασης ακινήτων. Είναι πλέον συχνό το φαινόμενο κάποιος που βρίσκεται σε απόγνωση λόγω των οικονομικών προβλημάτων, να αναζητά και να βρίσκει αγοραστή ο οποίος του καταβάλει για το ακίνητό του τιμή πολύ χαμηλότερη από την πραγματική του αξία. Στην περίπτωση αυτή υπογράφεται ένα προσύμφωνο συγκεκριμένης χρονικής διάρκειας (συνήθως λίγων μηνών) κατά την οποία ο πωλητής έχει δικαίωμα να εμφανιστεί και να πληρώσει το χρέος του στον υποψήφιο αγοραστή. Αν δεν το κάνει, τότε ο αγοραστής έχει την νομική δυνατότητα να καταρτίσει μονομερώς το οριστικό συμβόλαιο και να περιέλθει το ακίνητο στην ιδιοκτησία του και έτσι να χαθεί οριστικά η ιδιοκτησία του πωλητή με ένα ευτελές τίμημα. Μέχρι τώρα την διαδικασία αυτή την γνωρίζαμε ότι γινόταν με τα χρυσαφικά, τώρα προχωρήσαμε και στα ακίνητα!!!.
Είναι προφανές ότι οι Έλληνες ιδιοκτήτες βρίσκονται ιστορικά στην πιο δύσκολη θέση της τελευταίας πεντακοενταετίας, ενώ μοιάζει παρανοϊκο ότι υπουργοί και βουλευτές που ανέλαβαν να στηρίξουν επικοινωνιακά την «αναγκαιότητα» την πολλαπλής και έκτακτης φορολόγησης των ακινήτων, προκαλούν το δημόσιο αίσθημα, υποστηρίζοντας την επιβολή των φόρων και τελών σαν να πρόκειται για την πιο δίκαιη και ανεπαίσθητη επιβάρυνση σε βάρος των Ελλήνων πολιτών.
Η αλήθεια όμως είναι ότι με την λήψη όλων αυτών και πολλών άλλων άδικων, λανθασμένων, παράνομων και αντισυνταγματικών μέτρων και αποφάσεων, όλοι εμείς γίναμε μάρτυρες και συγχρόνως πρωταγωνιστές μιάς πρωτόγνωρα δύσκολης συγκυρίας, που δεν έχει μόνον δραματικές επιπτώσεις στην οικονομία της χώρας και του οίκου μας, αλλά κυρίως στην αξιοπρέπειά μας ως λαού και ως ατόμων, στην εθνική μας κυριαρχία και στον αυτοπροσδιορισμό μας, ατομικά και συλλογικά.
Ωστόσο παρότι η οικονομική κρίση, θα μπορούσε να είναι η δικαιολογητική βάση για απαισιοδοξία, απομόνωση και πανικό, θεωρούμε ότι θα μπορούσε παράλληλα να αποτελέσει και την ευκαιρία προσωπικού και συλλογικού αναστοχασμού και αναπλαισίωσης, με την υιοθέτηση ενός καινούργιου πλαισίου αλληλοστήριξης και αλληλοβοήθειας μεταξύ μας, δράσης και διάδρασης, χωρίς διακρίσεις και αντιπαλότητα, με στόχο όχι μόνον την προσωπική και συλλογική μας ανάπτυξη, αλλά κυρίως την δραστική και αποτελεσματική καταστολή της ανοησίας, της αυθαιρεσίας και της αναλγησίας, όσων λαμβάνουν αποφάσεις για μας, σε εθνικό και σε διεθνές επίπεδο.
Κυριακή Αθανασιάδη
Πρόεδρος Δ.Σ Ε.Ι.Α.Ν.Α.