Μισθώσεις Ακινήτων

Διαχείριση Κτιρίων

Περισσότερα


ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΚΤΙΡΙΩΝ ΜΕΛΩΝ ΠΟΜΙΔΑ - INTERAMERICAN

Τώρα η ΠΟΜΙΔΑ σε συνεργασία με την INTERAMERICAN προσφέρει στα μέλη της ένα μοναδικό πρόγραμμα ομαδικής ασφάλισης των κτιρίων τους με ασυναγώνιστο κόστος, πληρέστατες καλύψεις & άμεση καταβολή της αποζημίωσης!
Υπολόγισε ασφάλιστρα για:Πληροφορίες:
Γρ. Ασφάλισης Κτιρίων ΠΟΜΙΔΑ, Σοφοκλέους 15 & Αιόλου, Αθήνα τηλ. 210-323040

Eγγραφή Ασφαλιζομ. Μελών από το διαδίκτυο Interamerican

MAIN PAGE

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΕΙΑΝΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΙΣΘΩΣΕΙΣ ΚΑΤΟΙΚΙΩΝ

04-09-2012 22:07:12 Όπως τονίζει στο thebest.gr η Πρόεδρος του Συλλόγου Ιδιοκτητών Ακινήτων Αχαΐας Κυριακή Αθανασιάδη, η ζήτηση φέτος για ενοικίαση είναι μειωμένη κατά 50%, ενώ πέρυσι το ποσοστό αυτό άγγιζε το 30%. "Με πολύ ψυχραιμία οι φοιτητές ψάχνουν να βρουν στέγη. Υπάρχει υπερπροσφορά, καθώς είναι πολλά τα κενά διαμερίσματα και πώς να μην είναι αφού πολλοί γονείς επιλέγουν τα παιδιά τους να σπουδάσουν στις πόλεις τους ή ακόμα και να μην τα σπουδάσουν , μιας και δεν έχον την οικονομική δυνατότητα".

Ή κα Αθανασιάδη αναφέρει ότι λόγω της χαμηλής ζήτησης οι τιμές είναι μειωμένες και δηλώνει ότι οι γκαρσονιέρες κατά μέσο όρο ενοικιάζονται από 250 ακόμα και 200 ευρώ σε κάποιες περιπτώσεις, όταν το ενοίκιο στοίχιζε από 280 μέχρι 300, ενώ γύρω στα 300 ευρώ διαμορφώνεται ο μέσος όρος για τα δυάρια.

"Επίσης, δεν ζητάνε μεγάλα σπίτια γιατί δεν θέλουν να έχουν αυξημένα κοινόχρηστα", λέει η ΠρόεδρΟς του Συλλόγου Ιδιοκτητών Ακινήτων.

Επιπρόσθετα,εξηγεί ότι στα πολλά ξενοίκιαστα σπίτια και διαμερίσματα συμβάλει και το γεγονός ότι φοιτητές ή νέοι από την Πάτρα και την Αχαΐα, που στο παρελθόν έμεναν μόνοι τους , μακρυά από την πατρική εστία, τώρα λόγω των ισχνών οικονομικών τους δεν το πράττουν, ενώ τον δρόμο της επιστροφής στα πατρικά έχουν αναγκαστεί να πάρουν και άνθρωποι μεγαλύτερης ηλικίας , που έχουν δημιουργήσει δική τους οικογένεια, καθώς δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στην υποχρέωση του ενοικίου.

Την ίδια ώρα η φορολογία των ακινήτων εξακολουθεί να βαρύνει τους ιδιοκτήτες τους. "Πολλοί δυσκολεύονται να κρατήσουν τα ακίνητά τους ιδιαίτερα αν δεν είναι νοικιασμένα και θέλουν να τα πουλήσουν αλλά δεν μπορούν, γιατί κανείς δεν αγοράζει πλέον", αναφέρει η Κυριακή Αθανασιάδη.