Μισθώσεις Ακινήτων

Διαχείριση Κτιρίων

Περισσότερα


ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΚΤΙΡΙΩΝ ΜΕΛΩΝ ΠΟΜΙΔΑ - INTERAMERICAN

Τώρα η ΠΟΜΙΔΑ σε συνεργασία με την INTERAMERICAN προσφέρει στα μέλη της ένα μοναδικό πρόγραμμα ομαδικής ασφάλισης των κτιρίων τους με ασυναγώνιστο κόστος, πληρέστατες καλύψεις & άμεση καταβολή της αποζημίωσης!
Υπολόγισε ασφάλιστρα για:Πληροφορίες:
Γρ. Ασφάλισης Κτιρίων ΠΟΜΙΔΑ, Σοφοκλέους 15 & Αιόλου, Αθήνα τηλ. 210-323040

Eγγραφή Ασφαλιζομ. Μελών από το διαδίκτυο Interamerican

MAIN PAGE

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟΣ ΝΕΟΣ ΦΟΡΟΣ ΤΟ "ΧΑΡΑΤΣΙ" ΣΤΑ ΓΙΑΠΙΑ!!! ΚΑΙ "ΧΑΡΑΤΣΙ", ΚΑΙ ΦΑΠ, ΓΙΑ ΤΟ 2013!!! ΜΕΙΩΣΗ 15% ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ, ΑΥΞΗΣΗ ΣΤΑ ΕΚΤΟΣ ΣΧΕΔΙΟΥ ΚΤΙΣΜΑΤΑ.

29-04-2013 09:59:21 "Αντικείμενο του Ε.Ε.Τ.Α. είναι οι ηλεκτροδοτούμενες δομημένες επιφάνειες ακινήτων οποιασδήποτε μορφής, ανεξάρτητα αν αυτές είναι αποπερατωμένες ή μη κατά την 1.5.2013" ορίζει το πολυνομοσχέδιο που κατατέθηκε στη Βουλή για ψήφιση, επιβάλλοντας ένα νέο φόρο, αφού ο νόμος του ΕΕΤΗΔΕ (4021/2011) ήταν απόλυτα σαφής στο ότι αυτό επιβαλλόταν "στις ηλεκτροδοτούμενες για οικιστική ή εμπορική χρήση δομημένες επιφάνειες των ακινήτων που υπάγονται στο ΤΑΠ...", ο δε νόμος του ΤΑΠ προβλέπει ρητή επταετή εξαίρεση για τα υπό κατασκευή κτίσματα. Γι΄αυτό και στις οικοδομές με εργοταξιακό ρεύμα δεν επιβλήθηκε "χαράτσι" ούτε για το 2011, ούτε για το 2012, ούτε θα ήταν ποτέ δυνατόν κάτι τέτοιο, αφού προορισμός του εργοταξιακού ρεύματος δεν είναι να ηλεκτροφωτίζει χώρους αλλά να δίνει κίνηση στα εργαλεία και μηχανήματα που κατασκευάζουν την οικοδομή! Η διάταξη είναι ιδιαίτερα επαχθής, γιατί εξομοιώνει τα υπό κατασκευή κτίσματα με ολοκληρωμένες οικοδομές, αφού δεν προβλέπει έστω κάποια έκπτωση για το λόγο αυτό.
Πιο αναλυτικά, για το 2013 θα εισπραχθεί "Εκτακτο Ειδικό Τέλος Ακινήτων" (ΕΕΤΑ) μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ για τα ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα, αποπερατωμένα και μη, και με μείωση τελικά 15 % και για όλες τις περιοχές και τα ακίνητα. Προβλέπεται αύξηση του συντελεστή για τα εκτός σχεδίου κτίσματα από τα 3 ευρώ ανά τετραγωνικό στα 4 ή 5 ή και 6 ευρώ ανά τετραγωνικό. Επίσης, πρόκειται να επιβαρυνθούν με φόρο ακινήτων μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ και τα ακίνητα που ενοικιάζει σήμερα το δημόσιο από ιδιώτες ενώ θα καταργηθούν και ορισμένες απαλλαγές από το ΕΕΤΗΔΕ που υπάρχουν σήμερα. Παράλληλα θα επιβληθεί και ΦΑΠ για το 2013, με αφορολόγητο όριο τις 200.000 ευρώ, και με συντελεστή 2% για το ανώτερο φορολογικό κλιμάκιο. Οσοι λοιπόν διαθέτουν περιουσία πάνω από 200.0000 ευρώ θα πρέπει να πληρώσουν τον ΦΑΠ του 2011, 2012 σε 7 δόσεις και του 2013 σε 4 δόσεις. Παράλληλα, όμως, κάθε δίμηνο και για 5 δόσεις από το Μάιο 2013 μέχρι το Φεβρουάριο 2014 θα πρέπει να πληρώνουν και το ΕΕΤΑ ενώ από 1ης Ιανουαρίου 2014 ξεκινά ο Ενιαίος Φόρος Ακινήτων που είναι άγνωστο πως ακριβώς θα ισχύσει...