Μισθώσεις Ακινήτων

Διαχείριση Κτιρίων

Περισσότερα


ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΚΤΙΡΙΩΝ ΜΕΛΩΝ ΠΟΜΙΔΑ - INTERAMERICAN

Τώρα η ΠΟΜΙΔΑ σε συνεργασία με την INTERAMERICAN προσφέρει στα μέλη της ένα μοναδικό πρόγραμμα ομαδικής ασφάλισης των κτιρίων τους με ασυναγώνιστο κόστος, πληρέστατες καλύψεις & άμεση καταβολή της αποζημίωσης!
Υπολόγισε ασφάλιστρα για:Πληροφορίες:
Γρ. Ασφάλισης Κτιρίων ΠΟΜΙΔΑ, Σοφοκλέους 15 & Αιόλου, Αθήνα τηλ. 210-323040

Eγγραφή Ασφαλιζομ. Μελών από το διαδίκτυο Interamerican

MAIN PAGE

ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΓΙΑ ΤΑ ΑΚΙΝΗΤΑ ME ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ ΝΤΟΡΑΣ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ ΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ - ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΣΤA ΙΩΑΝΝΙΝΑ (21) ΚΑΙ ΛΕΥΚΑΔΑ (22).

24-11-2014 14:57:41 Τους επίσημους προσκεκλημένους και όλους τουςπαρευρισκόμενους καλωσόρισε η Πρόεδρος της Ένωσης Ιδιοκτητών Ακινήτων Ν.Αχαϊας, Κυριακή Αθανασιάδη, η οποία επίσης ανέπτυξε το θέμα του συνεδρίου:'' Η ιδιωτική ακίνητη περιουσία ως κεντρικός μοχλός ανάπτυξης της χώρας''Το συνέδριο άνοιξε με ομιλία του ο πρόεδρος της ΠΟΜΙΔΑ κ. Στράτος Παραδιάς, ο οποίος υπογράμμισε την επείγουσα ανάγκη, το υπουργείο Οικονομικών να προχωρήσει σε ριζική αναμόρφωση της φορολογίας κεφαλαίου σε τρεις βασικές κατευθύνσεις:
-Τη μείωση των συντελεστών του ΕΝΦΙΑ και την κατάργηση του ληστρικού συμπληρωματικού φόρου για τις ήδη απαξιωμένες "μεγάλες" περιουσίες.
-Τη δραστική μείωση των αντικειμενικών αξιών με την άμεση προσαρμογή τους στα δεδομένα της αγοράς, σύμφωνα και με πρόσφατη απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας.
-Την επέκταση της μείωσης του φόρου για τα κενά και μη ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα και το 2015 και την αύξηση του συντελεστή της έκπτωσης από το 20 στο 50 %.
Πρόκειται, όπως τόνισε ο κ. Παραδιάς για μέτρα στοιχειώδους φορολογικής δικαιοσύνης που θα επιτρέψουν στην πλειονότητα των ιδιοκτητών ακινήτων να ανταποκριθούν έστω και με μεγάλη δυσκολία στις φορολογικές τους υποχρεώσεις, να αποφύγουν τους κινδύνους πλειστηριασμού της περιουσίας τους και στέρησης της προσωπικής τους ελευθερίας. Τόνισε δε ότι είναι νομικά και ηθικά απαράδεκτο, το κράτος να φορολογεί τους ιδιοκτήτες στη βάση των εκτός πραγματικότητας αντικειμενικών αξιών του 2007 και την ίδια ώρα να θεσπίζει τη δυνατότητα πλειστηριασμού ακινήτων με τιμή εκκίνησης χαμηλότερη από την αντικειμενική αξία, αναγνωρίζοντας έτσι έμπρακτα την απόστασή τους από τις πραγματικές αξίες.

Στα θέματα της φορολογίας ακινήτων εστίασε την ομιλία της η κα Ντόρα Μπακογιάννη, η οποία χαρακτήρισε εφιαλτική την κατάσταση για τους ιδιοκτήτες ακινήτων, επεσήμανε τον ληστρικό χαρακτήρα του συμπληρωματικού φόρου για την αστική και μόνο ιδιοκτησία και επανέλαβε την πρόταση για μείωση κατά 30 % των αντικειμενικών αξιών, η οποία περιλαμβάνεται και σε τροπολογία που κατέθεσε πρόσφατα στη Βουλή. Η κα Μπακογιάννη τόνισε συγκεκριμένα, μεταξύ άλλων, τα εξής:
-Η πολιτική της υπερφορολόγησης οχι μόνον δεν αποδίδει αλλά ειδικά για τον κλάδο των ακινήτων, είχε καταστρεπτικά αποτελέσματα.Το φορολογικό βάρος δεκαπλασιάστηκε. Τα μισθωτικά εισοδήματα εκμηδενίστηκαν. Η ανελέητη φορολογία των ακινήτων κατεδάφισε την αγοραστική αξία τους και η αδυναμία πληρωμής παράλογων υπέρογκων φόρων από τους ιδιοκτήτες ποινικοποιήθηκε βαρύτατα.
-Πέρα απ’ όλα τα υπόλοιπα η πολιτική αυτή αποδείχθηκε και πλήρως αναποτελεσματική για το ίδιο το κράτος. Αποδείχθηκε περίτρανα πως οι μεγάλοι και δυσβάσταχτοι φόροι δεν μπορούν να πληρωθούν.
-Η ιδιωτική ακίνητη περιουσία, το σημαντικότερο περιουσιακό στοιχείο του ελληνικού λαού, μεταβλήθηκε από δικαίωμα σε βάρος. Χιλιάδες ιδιοκτήτες ακινήτων οδηγούνται στην πλήρη απόγνωση. Παρακολουθούν ανήμποροι τους κόπους μιας ζωής να θυσιάζονται στο βωμό του φορολογικού παραλογισμού. Το βιώνει κάθε πολίτης που διατηρεί δικό του σπίτι. Το βιώνει με το ΕΕΤΗΔΕ και τον ΦΑΠ των προηγουμένων ετών, με τον διπλό ΕΝΦΙΑ του 2014 και των επομένων ετών που καλούμαστε να πληρώσουμε όλοι. Κυρίως όμως με τον συμπληρωματικό φόρο σε βάρος της αστικής και μόνον ακίνητης περιουσίας. Αλλά και μια σειρά από άλλες επιβαρυντικές φορολογικές και πολεοδομικές υποχρεώσεις.
-Ολα αυτά αντί να ενισχύσουν την αγορά ακινήτων, την υποβάθμισαν και την οδήγησαν σε μια δεινή κατάσταση.
-Οι πραγματικές αξίες των ακινήτων τους κατέρρευσαν πλήρως ενώ την ίδια στιγμή οι αντικειμενικές αξίες, πάνω στις οποίες υπολογίζονται οι φορολογικές υποχρεώσεις του καθενός, παραμένουν απαράδεκτα υψηλές.Κανένα δίκαιο φορολογικό σύστημα δεν μπορεί να βασίζεται σε πλασματικά δεδομένα.
-Με την τροπολογία που κατέθεσα πριν από λίγες μέρες για τη μείωση των αντικειμενικών αξιών είπα το εξής: Σήμερα καλούνται οι ιδιοκτήτες ακινήτων να πληρώσουν τρία δις για τον ΕΝΦΙΑ σε χρήματα που δεν υπάρχουν στις τσέπες τους. Πρότεινα, λοιπόν, να μειωθεί το ποσό αυτό στα 2 δις. Και βαθιά πιστεύω, ότι από αυτήν την μείωση αφενός οι πολίτες θα ανακουφίζονταν κάπως, αφετέρου δε το ίδιο το κράτος θα ήταν κερδισμένο γιατί, με τη μείωση των αντικειμενικών αξιών κατά 30%, θα μπορούσε επιτέλους να εισπράξει. Γι΄ αυτό θα αγωνιστούμε όλοι μαζί και στο τέλος θα το πετύχουμε!
Στην εκδήλωση έλαβαν το λόγο για τα θέματα της αρμοδιότητάς τους και ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Πατρών κ. Νίκος Παπάκος, ο Πρόεδρος των Κατασκευαστών Δυτ. Ελλάδος κ. Αθανάσιος Καούρης, ο αντιπρόεδρος των Μεσιτών Ελλάδος κ. Κων. Κοπανιτσάνος, ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Πατρών κ. Γεώργιος Ρώρος και ο φοροτεχνικός κ.Ορέστης Σειμένης.