Ένωση Ιδιοκτητών Ακινήτων Ν. Αχαϊας
Μιαούλη 43-45, 26 222, Πάτρα
Τηλ: 2610 622800, Fax: 2610 622700
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΩΝ ΠΡΟΣ ΕΝΟΙΚΙΑΣΗ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ HELIOS

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ HELIOS

Το Πρόγραμμα HELIOS είναι ένα πρόγραμμα ένταξης και κοινωνικής ενσωμάτωσης αναγνωρισμένων προσφύγων που έχουν ενταχθεί σε Πρόγραμμα Προστασίας και διαμένουν σε προσωρινές Δομές Φιλοξενίας. Υλοποιείται από τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης (ΔΟΜ) σε συνεργασία με τις Εθνικές Αρχές και έμπειρους φορείς – συνεργάτες. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει:

α) Στήριξη στέγασης με επιδότηση ενοικίου για 6-12 μήνες: στήριξη επωφελούμενων για ανεξάρτητη στέγαση σε διαμερίσματα με συμβόλαιο ενοικίασης στ’ όνομά τους.

β) Διεξαγωγή μαθημάτων ένταξης σε Εκπαιδευτικά Κέντρα Ένταξης σε όλη τη χώρα. Τα μαθήματα περιλαμβάνουν την εκμάθηση της Ελληνικής γλώσσας, τον πολιτιστικό προσανατολισμό, το βαθμό ετοιμότητας για εργασία κι άλλες δεξιότητες.

γ) Πρόβλεψη για ευκαιρίες ατομικής απασχόλησης και ενίσχυση της εργασιακής ετοιμότητας, μέσω της παροχής συμβουλευτικών υπηρεσιών, της πρόσβασης σε πιστοποιήσεις σχετικές με την εργασία και της δικτύωσης με πιθανούς εργοδότες.

δ) Παρακολούθηση της διαδικασίας ένταξης και ευαισθητοποίηση των κοινοτήτων υποδοχής.

ΕΙΔΟΣ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΑΝΑΖΗΤΟΥΝΤΑΙ

Aναζητάμε προς μίσθωση διαμερίσματα και μονοκατοικίες ανεξαρτήτου μεγέθους, άμεσα διαθέσιμα, για στέγαση προσφύγων ανάλογα με το μέγεθος του ακινήτου (1 άτομο ανά 15 τ.μ.) Βασικό όρο αποτελεί η διασφάλιση πρόσβασης σε βασικές υπηρεσίες και υποδομές (συγκοινωνία, νοσοκομείο, σχολεία, κοινωφελείς δομές, ΑΤΜ, σούπερ-μάρκετ και αγορές αγαθών).

ΠΙΘΑΝΟΙ ΕΝΟΙΚΙΑΣΤΕΣ

Πιθανοί ενοικιαστές είναι αναγνωρισμένοι πρόσφυγες που διαθέτουν όλα τα απαραίτητα νόμιμα έγγραφα όπως αυτά ορίζονται απο την Ελληνική Νομοθεσία (ΑΦΜ, τραπεζικό λογαριασμό κλπ.), έχουv γραφτεί στο πρόγραμμα HELIOS και θέλουν να γίνουν ενεργά μέλη της ελληνικής κοινωνίας.

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΚΑΤΑΒΟΛΗΣ ΕΝΟΙΚΙΟΥ

Ο ιδιοκτήτης ανεβάζει το συμβόλαιο μίσθωσης ακινήτου στο taxisnet και ο ενοικιαστής το αποδέχεται. Με το επίδομα ενοικίου που λαμβάνει μηνιαίως, καταθέτει κάθε μήνα το αντίστοιχο ενοίκιο διατραπεζικά στον εκάστοτε ιδιοκτήτη του ακινήτου.

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα μπορείτε να βρείτε στη σελίδα του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης https://greece.iom.int/el/hellenic-integration-support-beneficiariesinternational-protection-helios.

Για να μιλήσετε με υπευθύνους του προγράμματος σχετικά με το ακίνητό σας, παρακαλώ καλέστε στα παρακάτω τηλέφωνα καθημερινά μεταξύ 9 πμ και 5 μμ:

• 693 742 70 46 • 690 835 8368 • 690 695 6369

 

Επιμέλεια κειμένων - Κυριακή Αθανασιάδη, Πάτρα