Ένωση Ιδιοκτητών Ακινήτων Ν. Αχαϊας
Μιαούλη 43-45, 26 222, Πάτρα
Τηλ: 2610 622800, Fax: 2610 622700
Ενημερωτικές εκδηλώσεις ΠΟΜΙΔΑ στην Βόρεια Ελλάδα, 26-29 Φεβρουαρίου 2024

Εν όψει τών πρόσφατων νομοθετικών εξελίξεων που αφορούν την ιδιωτική ακίνητη περιουσία, τις μισθώσεις ακινήτων, τις εμπράγματες συναλλαγές, την κτηματογράφηση, την δόμηση, τη φορολογία κεφαλαίου και εισοδήματος και την ασφάλιση κατοικιών, η ΠΟΜΙΔΑ διοργανώνει σειρά ενημερωτικών εκδηλώσεων στη Βόρεια Ελλάδα από 26 έως 29 Φεβρουαρίου 2024 σε συνεργασία με τα τοπικά σωματεία της και τους κατά τόπο φορείς (ΤΕΕ Θράκης και Δικηγορικούς Συλλόγους), προς ενημέρωση των δικηγόρων, συμβολαιογράφων, μηχανικών, φοροτεχνικών, μεσιτών, ασφαλιστών και ιδιοκτητών ακινήτων,   Συμμετέχει κλιμάκιο της ΠΟΜΙΔΑ με τον Πρόεδρό της κ. Στράτο Παραδιά, τον Αντιπρόεδρό της κ. Κώστα Χαιδούτη, τον Φορολογικό Σύμβουλο κ. Θεόδωρο Σιώζιο, τον Ασφαλιστικό Σύμβουλο κ. Νίκο Κεχαγιάογλου και άλλα στελέχη της, και με το εξής πρόγραμμα:

Δευτέρα 26/2: Βόλος, Συνεδριακό Κέντρο Forum (Δεληγιώργη 9), 6.00 μ.μ., Ενημερωτική Συνέλευση του Συλλόγου Ιδιοκτητών Ακινήτων Βόλου.

Τρίτη 27/2: Θεσσαλονίκη, MAKEDONIA PALACE, 5.00 μ.μ. Συζήτηση πάνελ στα πλαίσια της PRODEXPO NORTH για τις τιμές των ακινήτων και των μισθωμάτων. Συντονιστής ο Αντιπρόεδρος της ΠΟΜΙΔΑ κ. Κώστας Χαιδούτης.

και 6.00 μ.μ. Ετήσια Γενική Συνέλευση Ένωσης Ιδιοκτητών Ακινήτων Θεσσαλονίκης (ΕΝΙΑΘ)..

Τετάρτη 28/2: Κομοτηνή (5.00 μ.μ.) Τεχνικό Επιμελητήριο Θράκης, Ενημερωτικη Συνέλευση του Παραρτήματος ΠΟΜΙΔΑ Ροδόπης σε συνδιοργάνωση με το ΤΕΕ Θράκης και το Δικηγορικό Σύλλογο Ροδόπης.

Τετάρτη 28/2: Δράμα (8.00 μ.μ.) Αιθουσα Εκδηλώσεων Δήμου Δράμας, Ενημερωτική Συνέλευση του Παραρτήματος ΠΟΜΙΔΑ Δράμας σε συνδιοργάνωση με το Δικηγορικό Σύλλογο Δράμας,

Πέμπτη 29/2: Βέροια, Αίθουσα Δικηγορικού Συλλόγου Βέροιας, 7.00 μ.μ., Ενημερωτική Συνέλευση του Παραρτήματος ΠΟΜΙΔΑ Βέροιας σε συνδιοργάνωση με το Δικηγορικό Σύλλογο Βέροιας.

Η θεματολογία των εκδηλώσεων έχει ως εξής:

 • Φορολογία ακινήτων: Φόρος εισοδήματος, ΕΝΦΙΑ, αντικειμενικές αξίες ακινήτων.
 • Μισθώσεις κατοικιών : Το πρόβλημα και η μόνη λύση: Η πρόταση της ΠΟΜΙΔΑ για τριετή  φορολογική απαλλαγή των μισθωμάτων κατοικιών που ήταν κενές το 2023!
 • Στεγαστική πολιτική: Τα κυβερνητικά μέτρα στήριξης της στέγασης κύριας κατοικίας.
 • Κτηματολόγιο-Συμβόλαια: Οι αναγκαίες αλλαγές για την διευκόλυνση των συναλλαγών.
 • Βραχυχρόνιες μισθώσεις κατοικιών: Οι νέες φορολογικές και λοιπές ρυθμίσεις.
 • Πολεοδομική νομοθεσία: Εκτός σχεδίου δόμηση, ταυτότητα κτιρίου, τακτοποίηση κατηγορίας 5.
 • Ενεργειακή αναβάθμιση κτιρίων: «ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ», επιδότηση φωτοβολταικών, αντλίες θερμότητας.
 • Δημοτικά τέλη: Δήλωση εμβαδών, αυτόματη απαλλαγή μη ρευματοδοτουμένων, παραγραφή.
 • Ασφάλιση κτιρίων: Πρόγραμμα ασφάλισης κατοικιών μελών ΠΟΜΙΔΑ με έκπτωση ΕΝΦΙΑ 10%.
 • Απαντήσεις σε ερωτήματα μελών για γενικά φορολογικά, μισθωτικά & τεχνικά θέματα.
 •  
Επιμέλεια κειμένων - Κυριακή Αθανασιάδη, Πάτρα